התאחדות הקבלנים דף הבית
אודות | חדשות | הקבלן והבונה | אירועים | דרושים | הצטרפות להתאחדות | קונה/מוכר/מחליף | מידע לציבור
English | צור קשר | מפת האתר
דף הבית > דף פתיחה > עלייה בשיעור רכישת דירות חדשות מקבלנים
עלייה בשיעור רכישת דירות חדשות מקבלנים
בשנים 2009 – 2010 כל דירה רביעית נרכשה מקבלן

 

מנכ"ל התאחדות הקבלנים , יוסי גורדון : חוק מכר דירות המבטיח את השקעתם של הרוכשים מהשקל הראשון לצד השיפור המשמעותי במפרט הטכני של דירות חדשות על פני דירות ישנות הגדילו הכדאיות ברכישת דירות מקבלנים

 

בשנת 2009 ובמהלך חמשת החודשים הראשונים של 2010 חלה עלייה בשיעור הדירות החדשות שנרכשו מקבלנים בהשוואה לשנת 2008.

על פי סקירה של כלכלני התאחדות הקבלנים שניתחו את העסקאות לרכישת דירות על פי נתוני מס רכישה ומס שבח, בשנת 2009 חצה סך המכירות את רף 100 אלף העסקאות

(ל-102,149), כאשר כ-24%, 24,114 במספר הן מכירות של דירות חדשות שנבנו על ידי קבלנים והשאר עסקאות בשוק יד 2 . לפי הנתונים, יחס זה נשמר גם בחמשת החודשים הראשונים של 2010 עם שיעור מכירת דירות חדשות של כ- 23%. לשם השוואה בשנת 2008 עמד היחס בין רכישת דירות חדשות לדירות יד 2 על 20% - 80% בהתאמה.

( נתוני מכירת דירות חדשות מקבלנים אינם כוללים עסקאות של קבוצות רכישה )

 

כמו כן הנתונים מראים על גידול במספר העסקאות הכולל ברכישת דירות ב- 2009           וב- 2010 .

כאמור ב- 2009 בוצעו 102,149 עסקאות לעומת 94,083 עסקאות ב- 2008 , גידול של

כ- 8.5% . בשנת 2010 לפי נתוני חמשת החודשים הראשונים, צפוי מספר עסקאות דומה שכן בחמשת החודשים הראשונים בוצעו למעלה מ- 42,000 עסקאות מתוכן 9692 עסקאות לרכישת דירות חדשות.

 

מנכ"ל התאחדות הקבלנים , יוסי גורדון , התייחס לנתונים וציין כי הכדאיות לרכישת דירות חדשות על פני דירות יד שנייה באה לידי ביטוי בחוק המכר החדש המבטיח למעשה את רוכש הדירה החל מהשקל הראשון ששילם לקבלן. הבטחת כספו של הרוכש הגדילה את האמון ברכישת דירות מקבלנים. לצד זאת, המפרט הטכני שמציעים כיום קבלנים גם בתוך הדירה, גם בבניין וגם בפיתוח הסביבתי מציעים לרוכש הדירה איכות חיים שאותה הוא מתקשה לקבל ברכישת דירה ישנה.

מלבד האיבזור המתקדם בדירה , ברוב הבניינים כיום יש שירותים נילווים לרוכש כמו חדרי כושר, מועדוני דיירים , לובי מפואר וזאת כמעט בכל פרויקט ולא רק בפרויקטים של יוקרה.

השכונות החדשות שבונים היום קבלנים מהוות אף הן מוקד משיכה לזוגות ומשפחות צעירות שכן הן מציעות לרוכשים חיי קהילה ענפים עם מוסדות חינוך ותרבות ייעודיים לשכונה.

 

עם זאת, גורדון מציין כי הגידול בשיעור רכישת דירות חדשות הוא גם עדות נוספת למחסור ההולך ומחריף בשוק הדיור. לדבריו, למרות ההצהרות של משרדי הממשלה הפער בין התחלות הבנייה ובין משקי הבית הצורכים דירות נשמר.  משרד האוצר שיצא בתוכנית לשחרור 70,000 יח"ד לבנייה משך בשבוע שעבר את התוכנית בטענה ששר השיכון הוציא תוכנית דומה. בנתיים נראה כי הממשלה אינה מצליחה לשלב כוחות ולספק לשוק את מספר הדירות הנחוצות.

לאור התנהלות זו בהתאחדות הקבלנים מעריכים כי רמת המחירים בשוק הדיור לא תרד בתקופה הקרובה .

 

מאמרים אחרים בקטגוריה
פרסום צו ההרחבה להסכם הקיבוצי החדש בענף הבניה

.
המשך
התאחדות הקבלנים : הממשלה מתעקשת להעלות את מחירי הדירות בישראל

שרגא ברוש: משרד האוצר מכשיל את ממשלת ישראל
המשך
קורס בנייה ירוקה לחברי התאחדות הקבלנים

הקורס מיועד לקבלני בניה ופתוח, יזמים וקבלני שיפוצים ויתחיל ב-24.10.2010
המשך
כל המאמרים בקטגוריה
הוספת תגובה
הרשמה לאתר
כניסה לאתר
שם :
סיסמה:
כניסה זכור אותי
שכחתי סיסמה
פורום דיני עבודה
מדריך השירותים המקצועיים
קבלנים חברי התאחדות
אתרי קבלנים
פורום יעוץ
דלג על קישורי ניווט
בוררות ופתרון סכסוכים
מכרזים
אתרים מומלצים
דף הבית  |   מפת האתר  |   צור קשר  |  כל הזכויות שמורות 2007 ©  |   אלפא מרקטינג
codeoasis