על התוכנית
תוכנית "בונים ניהול" נועדה להעשיר ולפתח כישורי ניהול ומנהיגות, המותאמים למאה ה-21 ולתמורות בשוק העבודה בעקבות הקורונה. היא מהווה תוכנית המשך לתוכנית בשנה החולפת, שנחלה הצלחה רבה. תוכנית "בונים ניהול" מבוססת על התפיסה שכדי לחולל שינוי, כדי להוביל חברה ליעדים וכדי לנווט אותה בעולם התחרותי והמשתנה נדרשת למידה. הלמידה תעשה באמצעות מפגשים קבוצתיים, שבסופם המשתתפים יצאו עם ארגז כלים פרקטיים, ויוכלו להשתמש בהם מרגע היציאה מהמפגש.
קהלי יעד
כלל המנהלים הבכירים בענף הבניה והתשתיות בדרגי ניהול הביניים ומעלה אשר מעוניינים לפתח את כישוריהם המקצועיים והאישיים ורשת החברים המקצועית שלהם באמצעות למידה משותפת.
פורמט:
המפגשים נבנו מתוך הבנת הצורך ללמידה, העשרה ורכישת פרקטיקות חדשניות, כמו גם הצורך להיפגש, להכיר, לשמוע, להשמיע ולחוות! כל מפגש יהווה חוויה! ניפגש על כוס יין, בירה וקולינריה מעניינת, כדי לעורר את חושי הטעם והריח, במטרה לחדד את היכולות, הכישורים והחושים העסקיים. וכל זאת בהובלה של מרצים מהשורה הראשונה בישראל.
ניהול מצוינות
ד"ר יוסי ורדי | דן דורון
תאריך: 25.10
שעה: 09:30
מיקום: הבניין החכם בעולם, INTEL פתח תקווה
מס׳ מפגשים: 1
מספר המשתתפים מוגבל
עלות: 450 ₪ + מע״מ
על התוכנית:
המפגש שלנו יתחיל בסיור בבניין החכם של Intel. הבניין החכם יודע, בזכות בינה מלאכותית, להתאים את מערכותיו כדי לספק את סביבת העבודה האולטימטיבית ולצבור מידע על המתרחש בו. המידע המתקבל עובר תהליך עיבוד והבניין משתמש בו לקבלת החלטות עצמית ולניווט המערכות שלו באופן אוטונומי, המתאימות את עצמן להרגלי העובדים בו. לאחר הסיור נתכנס לשוחח על אסטרטגיות ניהול חדשניות
ש- Intel דוגלת ומיישמת אותן בשיתוף העובדים והמנהלים בה, ועם מנהלי ענף הבניה עמם היא עובדת.
על ההרצאות:
סודות ההצלחה של Intel– דן דורון:
דן דורון ישתף אותנו בסוד ההצלחה הניהולית של אחד מהתאגידים המובילים בעולם, באתגריו המושפעים מהמציאות הבטחונית, אופן הייצור בארץ, ועבודה עם ספקים וקבלנים. בהרצאה נעמיק בניהול פרויקטים, הטמעת הטכנולוגיה בבניה ומינוף הקיים, העלאת הידע והשיטות של העבודה וניהול מספר אתרים רחב בתרבויות שונות. בנוסף נגלה כיצד מממשת Intel את האסטרטגיה הניהולית והבטיחותית שלה בשיתוף פעולה עם הקבלנים שלה, על מנת להגיע לסטנדרט הבטיחות הרצוי. כחלק מאסטרטגיה זו, Intel מאמצת רגולציה עצמית ולוקחת אחריות על בטיחות באתריה, לצד אחריותו של הקבלן.
הצלחות וכישלונות: שני צדדים של אותו מטבע- ד"ר יוסי ורדי:
אנו חיים בעולם שבו כולם משתפים את סיפורי ההצלחה שלהם, חוגגים אותם ותומכים בהצלחות של אחרים. אבל מה עם הכישלונות שחווינו בדרך אליהן? היכולת של הארגון ומנהיגיו להתגמש אל מול שינויים ולהתמודד עם כישלונות היא "המצפן" – הכלי הניהולי החשוב ביותר לקביעת מדיניות, מטרות הארגון, יכולת ביצועיו וכושר תגובתו מול צרכי השוק ובתנאי אי ודאות, תוך השגת יתרון תחרותי משמעותי. ולמרות זאת, דווקא את הכישלונות שלנו אנחנו משאירים בשטח מוחשך, ופחות גלוי לעין. בהרצאה זו, ד"ר ורדי ידליק עבורנו את האור בחלל החשוך והחשוב הזה, וישתף אותנו באוסף מרשים של הצלחותיו ובאוסף מרשים אף יותר של כישלונותיו, התמודדות עם תנאי אי ודאות תמידיים ורגעי שפל משמעותיים, בדרך להצלחתו ובתובנותיו מ-50 שנות עשייה ויצירה.
על המרצים:
ניהול צוותים
ארנון צפריר
תאריך : 8.11 | 15.11| 23.11
שעה: 17:30
מיקום: החווה של דני, מושב סתריה
מס׳ מפגשים: 3
מספר המשתתפים מוגבל
עלות: 900 ₪ + מע״מ לכל המפגשים
על התוכנית:
את סדרת המפגשים נקיים בחווה של דני, מקום המעניק הזדמנויות ריפוי באמצעות סוסים ומייצר אווירה אינטימית וייחודית, עבור אורחיו. במרכז האירוח הקסום הזה המותאם לקבוצות קטנות, נצא מהסביבה העסקית המוכרית ונטעם חווית למידה ועבודה אחרת מאוד מהמוכר והידוע.
מפגש 1 – תפיסת תפקיד ותפיסת תפקיד המנהל
כיצד נגבש תפיסת ניהול אפקטיבית, בהתאם לאתגרים הניהוליים הנגזרים מהם? נדון בסוגיה זו ונבין מה זה אומר להיות מנהל כאן ומה נחשבת הצלחה בתפקיד ניהולי. בנוסף, נעסוק בזיהוי סגנון ניהול אישי ואבחון סגנונות של אחרים, המאפשר לרתום אנשים עם מאפיינים שונים למשימות.
מפגש 2- ניהול משימות ואפקטיביות
נכיר את העמדה הפרואקטיבית, מהם היתרונות שלה עבור המנהל ויישום שלה בהתמודדות עם מצבי עמימות תוך שמירה על "סדר יום ניהולי". בנוסף, נכיר את מעגל ניהול המשימה על פי השלבים השונים וגיבוש דרכים ליישומו בשגרה, התמודדות עם בלת"מים תוך לקיחה בחשבון של הסיכונים הקיימים.
מפגש 3 – ניהול קונפליקטים
נכיר את התפיסה הניהולית לפיה קונפליקטים הם לאו דווקא דבר שלילי, הם ניתנים לניהול ויש בהם הזדמנויות לשינוי. בנוסף, נכיר ונתרגל שימוש בכלים לניהול קונפליקטים בינאישיים, עם עובדים או ממשקים, על מנת להתמודד עם התנגדויות בצורה מיטבית.
על המרצה:
יועץ ארגוני ויועץ פסיכולוגי בספורט, המסייע למנהלים ומנהלות בארגונים למצות את הפוטנציאל שלהם/ן ולהשיג תוצאות. ארנון מביא איתו ערך רב, הן בעולם ההתנהגות הארגונית והן בעולם תהליכי הייעוץ. בנוסף, כפסיכולוג העובד עם ספורטאים/ות ומאמנים/ות, בה הוא מביא איתו מקצועיות ומחויבות לסייע למנהלים בסדנה זו, להגיע לביצועי שיא, ולא פחות חשוב מכך- לצמיחה האישית שלהם/ן כבני כאדם.
ניהול קריירה ניהולית ומיתוג מנהל
רונית אטד | דורין פרנסיס
תאריך: 30.11
שעה: 17:00
מיקום: ורטיגו, כפר אומנות אקולוגי, עמק ההל"ה
מס׳ מפגשים: 1
מספר המשתתפים מוגבל
עלות: 450 ₪ + מע״מ
על התוכנית:
בקיבוץ נתיב הל"ה, יורדים במדרגות העץ ולפתע מתגלה יזמות חדשה, מעוררת השראה בפשטותה ובחיבור שהיא עושה בין אמנות לסביבה. בכפר האמנות "ורטיגו" נחווה מפגש אינטימי עם יוצרים החיים את אמנותם, ודוגלים במודל לחיים אלטרנטיביים הנמצא בהתנסות מתמדת. הכפר האמנותי הזה משמש גם כביתה השני של להקת המחול ורטיגו. לאחר שנחשף לערכיה של ורטיגו, נתחבר לערכים שמנחים אותנו בחיינו ומתווים את דרכינו כמנהלים וכבוני המותג של עצמנו ושל עסקינו. בנוסף, נקבל סקירה ממוקדת על כלים ושיטות שיקפיצו אותנו למקום הזה ויעזרו לנו להתפתח מבחינה אישית ומקצועית ולבנות לנו ולחברות שלנו תדמית שמתאימה לנו.
על ההרצאות:
הרצאה על אומנות מיצוב המנהל והנעת עובדים לעבר הישגים- רונית אטד:
כמנהלים חדשים וותיקים בחברה, אהודים ככל שנהיה, לעיתים רתימת עובדים אלינו ליישום המטרות הניהוליות שהצבנו לעצמנו ולחברה, עשויה להיות מאתגרת.
איך נוכל להתמודד עם כך? בהרצאה זו נבין כיצד למצב את מעמדנו הניהולי בחברה ומיתוגנו, על רקע השינויים שקורים בעולם העבודה ותוך שימוש בהזדמנויות, שנמצא בדרכנו.
נבין שחשוב לשאוף למטרות גדולות, בין אם נקלענו לשינוי ובין אם יש לנו צורך או רצון להוביל אותו, ואיך נפעל כדי להגיע לשם.
הרצאה על סטוריטלינג – דורין פרנסיס: אנשים שמאז ומתמיד בונים את עצמם בעצמם אתם מבינים את החשיבות של לדעת להגיד את הדבר הנכון בזמן הנכון לאדם הנכון. למסר מדויק יש יכולת לפתוח דלתות, למגנט הזדמנויות ולרתום משאבי זמן כסף ותשומת לב. בין אם זה עובדים, לקוחות משקיעים או פקידי בנק שצריכים לחתום – ידעתם מה להגיד הרווחתם, פספסתם ולא הגעתם מוכנים יתכן וההזדמנות לא תחזור. בהרצאה זו נכיר מתודולוגיה פשוטה ויישומית לבניית מסר חד ומדויק, נלמד איך לנקות ולמחוק רעשנים שמוציאים אותנו ואת השומע מריכוז, נלמד מה הן חמשת השאלות שעלינו לשאול לפני כל אינטראקציה חשובה, איך לפצח את נק’ ההזדהות של הקהל ולקבל “אשראי של הקשבה” , מהן המילים שהשימוש בהן אסור בהחלט ובעיקר אילו חייבות להיכנס ללקסיקון ונבין גם איך לבחור את העיתוי והפלטפורמה המתאימים שיש בכוחם לסייע למסר לעבור טוב יותר.
על המרצים :
רונית אטד ב-3 השנים האחרונות כיהנה כמנכ"לית מיקרוסופט ישראל ולפני כן כמנכ"לית של אלעד מערכות, המפתחת מערכות לניהול ידע עבור ארגונים ולה כ-1,000 עובדים. בעבר כיהנה כסמנכ"לית בכירה בתפקידי ניהול ומכירות באמדוקס. היא נכנסה לתפקיד מנכ״לית מיקרוסופט ישר לתוך ימי הקורונה, ונאלצה להכיר את הצוות ולבנות את התפקיד בשיחות וידאו מהבית. אבל משיחה איתה עולה ששינויים ממש לא מרתיעים אותה ועל כך נלמד ממנה.
דורין פרנסיס היא אסטרטגית תוכן ומומחית לסטוריטלינג, שפת גוף מבוססת סמכות ועמידה מול קהל, עם התמחות מיוחדת בהובלת חדשנות, בוגרת התוכנית לאמנות הרטוריקה מהמרכז הבינתחומי. לדורין ניסיון בעבודה עם חברות מגוונות לרבות סטארטאפים ויזמים בהכנה להצגה בפני משקיעים עובדים ובעלי עניין, כתיבת נאומים ופיצ׳ים למנכ״לים מובילים בתעשייה. דורין מעבירה סדנאות ומרצה בתוכניות אקסלרציה ויזמות באקדמיות המובילות: שטראוס טכנולוגיות, הטכניון, המכללה למנהל, אונ׳ בן גוריון, אונ’ תל אביב, המכון הטכנולוגי וכן בחברות מוכרות במשק: נציבות שירות המדינה, מכבי, WIX ,BMW ,מילגם, מימון ישיר, מגדל חברה לביטוח ועוד.
ניהול תפיסת אסטרטגיה
רון צור
תאריכים: 4.12 | 13.12 | 27.12
שעה: 17:00
מיקום: בית הראשונות, עמק חפר
מס׳ מפגשים: 3
מספר המשתתפים מוגבל
עלות: 900 ₪ + מע״מ
על התוכנית:
נצא מהפקקים העירוניים ונפגש בספוט הכי יפה בעמק חפר בבית ראשונות, עסק חברתי לקידום נשים לצמתי השפעה והכרעה, שהוקם ביוזמת סופרסונס והמועצה האזורית עמק חפר. עם השקיעה, נתכנס ונעסוק בכובד משקל האחריות בהובלת אסטרטגיה עסקית של חברה וכיצד נוכל ליצור ולקדם תוכנית כזו במציאות משתנה ובשוק דינמי.
על המפגשים :
כל מי שניהל משהו מהותי בחייו, כל מי שמכהן בתפקיד מנכ"ל, סמנכ"ל או בכיר בעולם העסקי מכיר את ההרגשה; לבד. האחריות הכבדה להצלחה העסקית של החברה, כך גם האחריות לשביעות הרצון של לקוחותיך, לעמידה בציפיות הדירקטוריון ליצירת ערך מהותי לבעלי המניות, למחויבות של עובדיך ולעיתים אף לחיי אדם – היא שלך.
סדנא זו, על שלושת חלקיה – נועדה לתת לבכירים זווית ראייה ייחודית וכלים מעשיים להובלת שינוי אסטרטגי בעולם המשתנה, אשר מחויב לצורך הגשמת היעדים העסקיים של החברה. יישום הכלים שילמדו ויתורגלו בסדנאות אלו, יתנו למשתתפים בסיס לקפיצת מדרגה תפקודית והובלת שינוי מהותי באסטרטגיה ובדרכי הפעולה.
על המרצה:
מומחה בניהול והובלת שינויים אסטרטגיים משני מציאות. רון כיהן כמנכ"ל ושותף חברת הייעוץ קבוצת פארטו ונחשב כ- Game Changer במערכת הציבורית בישראל. בשירות הציבורי, כיהן כראש מטה יישום רפורמה בשירות המדינה, במשרד ראש הממשלה, נציבות שירות המדינה. נוסף על תפקידו זה, ייסד וכיהן כראש המדרשה הלאומית למנהיגות ממשל וניהול לבכירי הממשל בישראל. כיהן בתפקידים מרכזיים בוועדה לאנרגיה אטומית כראש יחידה ביצועית וכסמנכ"ל בכיר. על בסיס ניסיונו הרב והייחודי, רון פיתח מודלים ייחודיים לעיצוב והטמעת אסטרטגיה לחברות, ארגונים גדולים ובמערכות ציבוריות. בנוסף, פיתח מתודות להובלת שינוי והבטחת יכולת ביצועית למימוש אסטרטגיה; מהגדרות ועד מעשה. כותב הספר "ניצוצות של הזדמנות".
ניהול זמן אפקטיבי
טלי סגל – חברת "בו בזמן"
תאריכים:04.01 |11.01 |18.01
מיקום: מכללת תדהר, רעננה
שעה: 16:30
מס׳ מפגשים: 3
מספר המשתתפים מוגבל
עלות: 900 ₪ + מע״מ לכל מפגשים
על התוכנית:
במכללת תדהר, עוסקים על בסיס יומיומי בהעשרה ופיתוח של הידע והמיומנויות של אנשי קבוצת תדהר. כל זאת, מתוך תפיסה שהתאמה לעולם העבודה החדש דורשת מהעובד והמנהל יכולת ורצון ללמידה מתמדת ולניהול עצמי פרודוקטיבי. במקום מפרה זה, נפגש ונבין איך עולם העבודה החדש משפיע על פונקציית הזמן שלנו: הוא מחייב אותנו למיומנויות ניהול זמן חדשות, כאלה שיאפשרו לנו להתמודד עם ריבוי בלת"מים, עומסים שמקשים עלינו לעשות סדרי עדיפות בפועל, בלחצים שלא הכרנו בעבר ובהשתנות תמידית. מצב נתון זה דורש יכולת למידה עצמית ומתפתחת, עם תרבות של ציפייה לתגובה סינכרונית, וקושי רב מאי פעם לאזן בין הבית לעבודה.
בניהול סדר היום וניהול אתר הבניה, כל המנהלים בענף הבניה והתשתיות מתמודדים עם אין ספור רגעי אי ודאות ובלת"מים. מנגד, שיטות ניהול זמן באפקטיביות משתנות כל הזמן ואין מקום לשיטות הישנות באתגרי התקופה הנוכחית.
טלי סגל, פיתחה את שיטת בו בזמ"ן, שעונה בדיוק על הצרכים האלו. השיטה מביאה לידי ביטוי את מגוון כישורי הניהול העצמי הנדרשים לנו בעידן זה, ומגדירה מחדש "ניהול זמן בעולם העבודה החדש", מקנה כלים חדשים, פרקטיים ומוכחים כתפיסה ניהולית. בנוסף בסדנא כל מנהל ייצר עבור עצמו תוכנית עבודה ספציפית לניהול זמן אפקטיבי (ייערך איפיון מקדים של סדר יום ואתגרים לכל מנהל בסדנא). כלים אלו הוכיחו את עצמם בארגונים רבים, לרבות הגדולים והמורכבים שבהם, ואנו מביאים כעת סדנא זו לראשונה למנהלים בענף הבניה והתשתיות.
על המפגשים :
מפגש 1
עומס היום-יום, הבלת"מים הרבים והעבודה תחת לחץ, גורמים לנו לעתים לרוץ ממשימה למשימה מבלי להצליח לממש את סדרי העדיפויות שלנו. כולנו מכירים את "הדחוף והחשוב" ויודעים שצריך לעבוד על החשוב, אבל בפועל זה לא תמיד קורה. במפגש זה נעשה סדר בראש במשימות ובנשמה ונבין איך לחזק את תחושת השליטה בניהול המשימות שלנו בחיינו, במצבי שגרה ולחץ.
מפגש 2
פעמים רבות, גם כשמתנהלים עם רשימת משימות – זה לא תמיד ממש עוזר לנו להתנהל טוב יותר. לעיתים אנחנו מכינים רשימה ופשוט מתעלמים ממנה או מכינים רשימות ומעתיקים משימות מיום ליום בהספק חלקי.
בעבר לימדו אותנו להסתכל על הרשימה ולדרג את סדרי הקדימויות בה באמצעות מטריצת אייזנהאוור המכונה גם "טבלת חשוב/דחוף", שכיום אינה מתאימה לכל אחד ולא בכל סיטואציה. בחלק זה נלמד על כשלים בניהול רשימת משימות ואיך ניתן למצות אותה, פלטפורמה עדיפה לשימוש בניהול רשימת משימות, התמודדות עם טעויות נפוצות ואתגרים בניהול רשימת משימות. בנוסף, ניצור סדרי עדיפויות בתוך רשימה שהכול בה חשוב ונדבר על השיקולים שצריכים להוביל אותנו בקבלת החלטות.
מפגש 3
הטכנולוגיה היא אחת מאויבי הפרודוקטיביות המשמעותיים שלנו כיום, וגורמת לנו לבזבז זמן רב ויקר הרבה יותר ממה שאנחנו מודעים לו, שבא על חשבון המשימות החשובות באמת. עם ההסחות הטכנולוגיות נמנים המיילים, הפייסבוק, הוואטסאפ והפיתויים האחרים שהמסכים סביבו מציבים בפנינו. במצטבר, אנו נשאבים לשריפת זמן של כמה שעות טובות בשבוע בגלל התנהלות לא נכונה מול הסחות הדעת האלו. בנוסף, עם הזמן הבלת"מים שלנו הפכו להיות קבועים ורגילים, זה לא עוד "כיבוי שריפות" אלא העבודה עצמה. כך שבפועל אם לא נתכנן כלום – היום שלנו יתמלא בעבודה רק מהטיפול במשימות המתפרצות שנוחתות עלינו מכל עבר. מכאן שמיומנות ניהול המשימות המתפרצות היא מיומנות קריטית בעולם העבודה החדש, ובמפגש זה נגלה שיטה מיוחדת ליישומה.
על המרצה:
טלי, מייסדת ומנכ"לית "בו בזמן" ומנחה בכירה לסדנאות, הרצאות, קורסים ואימון אישי בהתמחות מעמיקה בתחום ניהול זמן וניהול עצמי מזה למעלה מעשור. מפתחת התוכן ב"בו בזמן". סיימה קריירה צבאית בדרגת סגן-אלוף, לאחר שורת תפקידים פיקודיים, ניהוליים, הדרכתיים ומקצועיים בעולמות תוכן מרובים: התמחות בפיקוד ובניהול בכיר, ניהול אסונות, חילוץ והצלה, כתיבה מקצועית, מערכות ותכניות הכשרה והדרכה, פיתוח מנהלים- בדגש על המעבר מדרג ביניים לדרג בכיר. בימים אלה מתחילה את צעדיה בלימודי הדוקטורט באונ' בר-אילן בנושא איזון בית עבודה וניהול זמן. במגרש הקהילתי הקימה וניהלה בהתנדבות את "אקדם"- עמותה לילדים עם צרכים מיוחדים. תושבת מודיעין, בזוגיות ואם לארבעה ילדים.
ניהול בתנאי אי וודאות
ד"ר קירה רדינסקי | אלוף עמיקם נורקין
תאריך: 07.02
שעה: 17:30
מיקום: תל אביב, מיקום מדויק יימסר בהמשך
מס׳ מפגשים: 1
מספר המשתתפים מוגבל
עלות: 450 ₪ + מע״מ
על התוכנית:
העולם בו אנו חיים עומד בפני אתגרים, אשר מורכבותם רק הולכת וגדלה. האקלים למשל, יצא מכלל איזון ואף טרם ניצחנו את כל המחלות. אך דבר אחר ברור: חייבים לתכנן אסטרטגיה, שלוקחת בחשבון תנאים משתנים ובראיית 'התמונה הגדולה'. נגלה כיצד לעשות זאת באופן מעשי מהמוחות הגדולים בעולם העסקים והיזמות.
על ההרצאות:
על המרצה:
האלוף עמיקם נורקין כיהן כמפקד חיל האוויר, כראש אגף התכנון, ראש להק האוויר וראש להק המטה בחיל האוויר. במפגש זה, נשכיל מהידע העשיר שלו בנושא ניהול תוכנית אסטרטגית כמי שפיקד והנהיג תוכניות ומהלכים היסטוריים ומשמעותיים עבור מדינת ישראל.
ניהול מתוך תפיסת חדשנות
ד"ר אייל דורון
תאריכים: 13.02 | 20.02 | 27.02
שעה: 17:00
מיקום: טרמינל העיצוב, בת ים
מס׳ מפגשים: 3
מספר המשתתפים מוגבל
עלות: 900 ₪ + מע״מ
על התוכנית:
כיצד משלבים בין אסתיקה ונראות לערכים חברתיים? טרמינל העיצוב בבת-ים מייצג גישה עיצובית חדשנית, העונה בדיוק על השאלה הזו. מרכז עיצוב חברתי ומיוחד זה הוקם על ידי עמותת "לצאת מהקופסא" במבנה היסטורי נטוש, ובתמיכת גופים ציבוריים וחברות עסקיות מובילות במשק הישראלי. הגורמים הפועלים בו בסינרגיה מוחלטת- חממת מעצבים, מפעל שיקומי וחצר חברתית ועוד, הופכים אותו לסמל של תהליך ההתחדשות, המתרחש בבת-ים בשנים האחרונות.
על רקע האומנות המודרנית ומעוררת השראה, שמזמינה ומאפשרת לנו לברוא את עצמנו מחדש, נתכנס לדבר על חדשנות, יצירתיות ויזמות. במציאות בה אנו חיים, נדרש ערעור הנחות יסוד ורכישה של כלים יצירתיים לניהול בעולם חסר ודאות. לכן, במפגשים אלו נחשף לכלים לחשיבה יצירתית ותרגול שלהם על בעיות שעולות בחדר בזמן אמת, תוך חיזוק של תחושת המסוגלות של המשתתפים. נקבל השראה ברוח מובילים עולמיים: מה הם הבינו שאנחנו לא. כל אלו, בדגש על מסוגלות עצמית של המשתתפים במטרה להוביל לעוד מקומות חדשים.
על המפגשים :
בעתות משבר ורגעי חוסר ודאות, גובר הצורך לייצר מענה מהיר ונכון, לצאת מהקופסא ולחשוב בצורה יצירתית. בעידן הנוכחי, מנהלים שידעו לייצר מענים מגוונים ויצירתיים יסגלו לעצמם ערך מקצועי גבוה יותר, לכל ממשק מקצועי בהווה ובעתיד. לכן, שלושת מפגשי העבודה בסדנה זו מתרכזים ביכולת לחשוב יצירתי ובאופן חדשני ונועז יותר, באמצעות סט כלים מעשיים ומקוריים. במהלכם, ילמדו המשתתפים כלים חדשים ויתרגלו אותם מול אתגרים ספציפיים שהם נתקלים בהם ביום-יום. בין המפגשים המשתתפים יקבלו הזדמנות לנסות את השימוש בכלים אלו עם כל מי שהם פוגשים במסגרת עבודתם. המפגשים נעים בין רפלקציה משותפת של תובנות, מסקנות ולקחים, כולל דיוק מחדש של המטרות הגדולות שלנו בעולם. הרעיון המרכזי הוא להזמין את המשתתפים לחשוב כמו "סופר טלנט", להעניק לנוכחים את ההזדמנות לראייה גמישה יותר, כזאת ששואפת לחפש אחרי דרך שהמתחרים עדיין לא צעדו בה
על המרצה:
ד"ר אייל דורון הוא חוקר ומפתח חשיבה יצירתית, מומחה לאסטרטגיה יצירתית ולניהול בעולם חסר ודאות. דורון מוביל תהליכי בליץ של חשיבה יצירתית וחדשנית בקרב חברות ומנהלים בארץ ובעולם. בתהליכים מטלטלים ומעוררי מחשבה משתמש דורון בידע, באינטואיציה, בכישרון ובניסיון המצטבר של הכישרון בשטח כדי להגיע להישגי שיא בעולם מואץ. דורון עומד בראש תוכנית המנהלים "Creativity in Action" בבית-הספר להכשרת מנהלים במרכז הבינתחומי הרצליה. שימש כראש החטיבה לפסיכולוגיה ורוח בבית-הספר לפסיכולוגיה במרכז הבינתחומי הרצליה וכיועץ לאגף למחוננים ומצטיינים במשרד החינוך. מחבר רב-המכר "להמציא מחדש: הורות וחינוך המאה ה-21" (הוצאת כתר-מודן).
התאחדות בוני הארץ 2020 | © כל הזכויות שמורות
עיצוב ובניה: רן לוי פלוס