2022 הסתיימה – ואיזו שנה הייתה לנו!
ראינו היטב את צמיחת האקוסיסטם שלנו ואת העניין הרב בטכנולוגיה בכנס CONSTRUCTION 4.0 שקיימנו ב-29.11.2022 בזאפה תל אביב. למעלה מ-600 איש הגיעו לאירוע, גדשו את מליאות ההרצאות ואת ביתני הסטארטאפים בכנס, נחשפו לטכנולוגיות חדשות, יצרו קשרים עסקיים, ונהנו מהאנרגיה הגבוהה ואווירת הפסטיבל שהייתה במקום. השנה היו לנו בכנס מעל 50 דוברים על הבמות, נוכחות גבוהה של קרנות הון סיכון ומשקיעים בינלאומיים, מליאה בעברית לקהילה הישראלית במקביל למליאה באנגלית, 9 אירועי צד בשלושת ימי האירוע, כ-30 ביתנים בתערוכה, וחסות ראשית של אינטל, לצד נותני חסות רבים נוספים. מוזמנים כבר לנעוץ ביומן את תאריכי הכנס הבא: 24-25.10.2023. פרטים בהמשך!
אבל 2022 הביאה איתה גם לא מעט אתגרים. מחירי הדיור המשיכו לעלות, ובמקביל עלו שיעורי הריבית והאינפלציה. המחסור בכוח אדם בענף הבנייה גבר, בטיחות המשיכה להיות נושא מרכזי וכאוב, ושרשראות האספקה המשיכו לאתגר ולהשפיע על מחירי החומרים. במקביל, תעשיית ההייטק העולמית חוותה טלטלה והחלה לפטר עובדים, כשגם קרנות הון סיכון ומשקיעים החלו לבחון מחדש חלק מהשקעותיהם, בכלל זה בענף טכנולוגיות הבנייה והנדל"ן.
אבל כמו בכל משבר, גם המשבר הנוכחי מביא איתו הזדמנות יוצאת דופן.
דווקא בגלל הבעיות ההולכות ומתעצמות, תעשיית הבנייה חייבת להשקיע בפתרונות מתקדמים, והטכנולוגיה יותר מתמיד מסמנת את האור בקצה המנהרה. זו הזדמנות לחברות הבנייה למצוא פתרונות טכנולוגיים לאתגרי ההווה ובה בעת הזדמנות עבור הסטארטאפים והמשקיעים.
חם בתעשייה – ההתחממות הגלובאלית משפיעה על חיינו יותר ויותר. יחד איתה מתחדדת גם ההבנה כי אחריות תאגידית של עסקים, ובכלל זה חברות קבלניות, נוגעת גם לשמירה על הסביבה. כשתעשיית הבנייה הגלובלית אחראית על 40% מפליטות הפחמן בעולם, הפחתת פליטות פחמן בתהליכי הבנייה ובבניינים חדשים שמוקמים היא כבר לא עניין של בחירה. ארגונים גדולים המנהלים מגה פרויקטים של בנייה, כמו אינטל העולמית ומשרד הביטחון הישראלי, כבר משלבים בפרויקטים שלהם כלי תכנון דיגיטליים, שיטות, חומרים ואסטרטגיות שיפחיתו את טביעת הרגל הפחמנית של אותם פרויקטים. הניסיון והידע שהם צוברים ודורשים מהספקים והשותפים שלהם, יחלחלו בהמשך גם הלאה לחברות בנייה קטנות יותר, ויהפכו לסטנדרט בענף הבנייה.
הכירו את הסטארטאפ – סקייליין קוקפיט
בעולם שבו כלי טייס בלתי מאויישים ומערכות שליטה מרחוק כבר הפכו למציאות יומיומית, הטכנולוגיה מחלחלת עכשיו גם לתחום העגורנים. חברת סקייליין קוקפיט פתחה מערכת שליטה ובקרה לעגורני צריח באתרי בניה, המאפשרת הפעלה מרחוק ומספקת נתונים על כל המתרחש באתר הבנייה. במערכת של סקייליין, מרכז השליטה של העגורן נמצא על הקרקע במבנה ייעודי באתר, ומבוסס על בינה מלאכותית (AI) ומציאות רבודה (AR). המערכת נעזרת גם בחיישנים, מכ"מ לייזר ומצלמות, אשר נותנים מענה גם לעבודה בגובה, שעות החושך ושינויי אקלים. מסכי בקרה ושליטה היקפיים, אלגוריתמים ויישומים מתקדמים מספקים התראות ונתונים בזמן אמת, ומגבירים משמעותית את היעילות, הבטיחות והתפוקה של המנופים ואתר העבודה. זרימת הנתונים גם תורמת לייעול הניהול והפיקוח באתר ומאפשרת ניתוח הנתונים והפקת לקחים באופן שוטף
הכירו את הסטארטאפ – Ception
חברת Ception מפתחת מערכת AI עבור כלים כבדים ניידים, המבוססת על מיפוי ומיקום מדויקים גם בסביבה ללא GPS. על ידי שימוש בראיה ממוחשבת (Computer Vision) ואלגוריתמים מבוססי למידה עמוקה (Deep-Learning). המערכת משפרת את בטיחות ויעילות התפעול, כמו גם את ההיבט הסביבתי. באמצעות קיט החומרה-תוכנה הניתן להתקנה על כלים של יצרנים שונים, המערכת מספקת בזמן אמת התראות והכוונה למפעיל הכלי ובמקביל מרכזת ומנגישה נתונים ותובנות על המתרחש באתר עבור מנהלי העבודה. המוצר כולל מגוון יישומים עבור תרחישים שונים: מניעת תאונות, זיהוי מכשולים, תכנון מול ביצוע, חישוב נפחים, ניטור ביצועים ותנאי הדרכים ועוד. בנוסף, Ception מספקת SDK המאפשר שילוב שכבת המיקום, המיפוי והאפליקציות ברכבים אוטונומיים ובמערכות טכנולוגיות אחרות, ובכך תורמת גם להאצת הטמעת האוטונומיה.
אנחנו מאחלים לכל חברי קהילת קונטק והתאחדות הקבלנים ששנת 2023 תהיה שנה של פריצות דרך, חדשנות ושגשוג.
צחי פלאטו, מנכ"ל
וכל צוות קונטק