סגן הנשיא חיים פייגלין בכנס על הרפורמה ברישוי הבנייה: "להוציא תיק מידע ברשות המקומית הפך להיות בעיה" : בוני הארץ

סגן הנשיא חיים פייגלין בכנס על הרפורמה ברישוי הבנייה: "להוציא תיק מידע ברשות המקומית הפך להיות בעיה"

סגן הנשיא חיים פייגלין בכנס על הרפורמה ברישוי הבנייה:

ההתאחדות קיימה בחודש אפריל כנס בנושא הרפורמה בחוק התכנון והבניה. את הכנס הוביל אגף יזמות ובניה בראשון היו"ר חיים פייגלין והמשנה למנכ"ל ההתאחדות ומנהל האגף, עו"ד אמיר הלר.

חיים פייגלין, יו"ר חברת צמח המרמן, סגן נשיא ההתאחדות ויו"ר אגף יזמות ובנייה בהתאחדות בוני הארץ כינה את התהליך "דרך ייסורים" והבהיר כי השחקנים בשוק מביטים על התהליך בדאגה רבה. "להוציא תיק מידע ברשות המקומית הפך להיות בעיה. הכוונה של התהליך היא אמנם חיובית, שהרי מטרת הרפורמה היא להגיע למצב שבו לא ידרשו מאיתנו שום דבר שלא כתוב בתיק המידע. בפועל, התוצאה היא שכרגע יש 'פקק תנועה'. הרשויות המקומיות מבינות שמרגע שהן יוציאו את תיק המידע הן יהיו מחויבות אליו ולא יוכלו להציג דרישות נוספות – ולכן הכל מתעכב", אמר.

ארנון פרידמן, מנכ"ל חברת אשדר ויו"ר ועדת תכנון ובנייה בהתאחדות בוני הארץ, למשל, לא חסך במילים בכנס: "המהלך הזה חשוב – אבל יש חבלי קליטה קשים ברוב הרשויות. אנחנו לא רואים שיפור בקליטת התוכניות – אלא בדיוק להיפך. הצבת תנאי הסף לקליטת התוכניות מאריכה את הזמן ומחייבת אותנו לעמוד בכל מיני תנאים עוד לפני הדיון בוועדה המקומית. לכאורה, אלה לא אמורים להאריך את משך קבלת היתר הבנייה – אבל בפועל יש פה בעיה. יש פה תקלה. מחזירים אותנו אחורה הרבה פעמים והתהליך מתארך".

אבנר אקרמן, מהנדס העיר נתניה ויו"ר איגוד מהנדסי ערים, הסכים עימו ואמר כי "חלק גדול מהרשויות לא מסוגלות להעמיד כוח אדם והסיבה היא השכר – 5,000 או 6,000 שקל. זה לעג לרש. גם שכר מהנדסי הערים בעניין הזה לא מספק, כי בשוק הפרטי מרוויחים פי-שלושה. תהיה לנו בעיה קשה של גיוס אנשים – ויחד עם ההסתדרות נערכים לשפר את הנושא. תתחילו לשלם שכר הוגן למתכננים שלכם", אמר.

אדריכלית חוה ארליך, מהנדסת העיר פתח תקווה, חשפה מצב דומה: "יש לנו 2 מידעניות שקורסות כרגע מעבודה ואנחנו מתקשים לגייס. פעם שנייה שאנחנו מפרסמים מכרז ואנשים פשוט קמים והולכים, כי גם אם הם רוצים – החתימה על ההסכמים מול האוצר מטריפה אותנו".

הרפורמה חשפה את הפערים בין הרשויות העשירות לעניות. בשלוש השנים האחרונות בלבד גייסה עיריית תל אביב לשורותיה 40 אדריכלים. המספר הזה לבדו ממחיש את הפער בין הרשויות העשירות והחזקות – לבין הרשויות העניות

מי שכנראה נערך מהבחינה הזו מעט טוב יותר היא עיריית תל אביב. איריס לוין, מנהלת אגף רישוי בעירייה, שנכחה אף היא בכנס, ציינה כי בשלוש השנים האחרונות בלבד גייסה העירייה לשורותיה לא פחות מ-40 אדריכלים. המספר הזה לבדו ממחיש את הפער בין הרשויות העשירות והחזקות – לבין הרשויות העניות יותר, שבחלקן פתחו העובדים בעיצומים שנמשכים לסירוגין כבר חודשים.

להמשך קריאה לחצו כאן