ברוכים הבאים לפורום ייעוץ כללי – נשמח לסייע בכל שאלה ובקשה.
על מנהל הפורום, אינג' נתן חילו, מנהל האגף הטכני בהתאחדות בוני הארץ:
לאינג' חילו ניסיון רב וידע ומומחיות ברישום קבלנים, תקנות תכנון ובניה, תקנים בתחום הבנייה, ליקויי בנייה ויחסי מוכר – רוכש.
* אין בתשובות הניתנות בפורום להחליף ייעוץ פרטני מקצועי או משפטי.
בשליחת הודעה/תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
חל איסור פרסם באתר/פורום הודעות/תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני, מאיימות, גזעניות, פוגעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני. האחריות הבלעדית לתוכן ההודעה/התגובה הינה של כותבה. ההתאחדות שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב הודעה/התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות למחוק הודעות/תגובות שפורסמו ו/או לא לפרסם הודעות/תגובות על-פי שיקול דעתה. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר. בכל מקרה של פרסום פוגע כאמור לעיל, גולשי האתר רשאים לפנות למנהל הפורום בבקשה להסירו.
-
חוק מכר הדירות, אשר בה להגן על הרוכשים מפני מוכר הדירה (דירות חדשות), אינו מתייחס לפרוטוקול מסירת דירה ואף אינו דורש את עריכתו.
מכיוון שכך מעמדו של פרוטוקול המסירה הוא ראייתי (ולכן לרוב עורכים פרוטוקול שכזה) במקרה של התדיינות בבית משפט.
המלצתי לך היא שתשלח לקבלן מכתב עם פירוט של תאריך עריכת הפרוטוקול, מיקום, שמות הנוכחים וציון נקודות שהועלו ונכתבו בפרוטוקול.
חשוב לציין כי אי מסירת/הכנת פרוטוקול אינה מסירה מהקבלן כל אחריות שיש לו לגבי הדירה ותיקון ליקויים בהתאם לחוק מכר הדירות.
כתיבת תגובה
-
שלום רב,
ראשית ברצוני לחדד שכל שינוי שאושר ונחתם בחוזה מחייב את המוכר לבצעו כפי שנחתם. מהרגע שהשינוי אושר בכתב על ידי המוכר הוא מחויב לבצעו על פי ההסכם.
לגבי גודל צנרת המזגן:
תקן ישראלי 994 חלק 4 דן בהתקנת מזגנים. חלק זה של התקן מחויב עפ"י תקנות, ולכן על הקבלן לבצע עפ"י האמור בו. סטייה מהוראות התקן תאפשר לדייר לתבוע את הקבלן על ליקוי , בין אם העבודה בוצעה ביוזמת הקונה או ביוזמת המוכר. כלומר במידה ויש סטייה בין בקשתך לבין הרשום בתקן על הקבלן לבצע עפ"י התקן.
כתיבת תגובה
-
כיבוד הסכם
כיבוד הסכם מכר שירלי אשר
20/12/18 11:12
אמא שלי קנתה דירה בפרוייקט…לאחר זמן מה התברר לה שקיימים שינויים בבנין ולאחר בירור מסויים התברר לנו שהסכמים שבאו לאחר שקנתה את הנכס שונו ללקוחות אחרים עקב השינויים כמובן ברצוני לדעת האם ניתן לעמוד על כך שההסכם וכל מה שבו יכובד ? במידה ולא אז זה אומר שאמא שלי לא תקבל את מה שהיא שילמה בגינו !!! האם להתעקש על כיבוד ההסכם כלשונו וככתבו ?
כתיבת תגובה
-
מבלי להיכנס לפירוט של חלקי הארון, קיימת בעיה של מדידת אורכם של גופים בעלי עובי שאינם מלבניים.
בארונות מטבח הבעיה סבוכה יותר כי עובי הארון הוא גדול – 40-60 ס"מ.
לגבי המקרה הספציפי, חוזה המכר כולל את תכנית הדירה. בתכנית אתה רואה במדויק את תכנית הארון ומידותיו. התכנית המצורפת למפרט המכר הכלול בחוזה, היא תכנית של הדירה הספציפית שלך ולא של דירה אחרת, גם ארון המטבח המצוין בה הוא הארון המותקן בדירתך. בנוסף בפרק 3 – ארונות, סעיף 3.3 של המפרט, על המוכר לפרט את תיאור הארונות, את מידותיו והחומרים ממנו הוא עשוי.
אם לא פורטו מידות הארון במפרט המכר, בדרכים המפורטות לעיל והמוכר רק ציין ארון בצורת "ר" באורך 4 מטר. אזי צורת מדידת הארון נתונה לפרשנות וניתן גם להסיק שיש למדוד את הארון לפי אורך החזית (ולא הקירות).
כתיבת תגובה
-
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה הינה הגוף האוסף נתונים סטטיסטים במדינה. נתון כגון: "שטח דירה ממוצעת בישראל ב 2018 " ניתן לחפש באתר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה .
כתיבת תגובה
-
סעיף 6א(א) לחוק מכר דירות מאפשר למוכר לקבוע מתחזק או חברת ניהול בבית משותף ובלבד שמסר לקונה פרטים לגבי זהות המתחזק ואופן ההתקשרות עמו. החוק מגביל את תקופת הניהול וההחזקה לשלוש שנים מיום מסירת החזקה בדירה לקונה, אלא אם החליטו בעלי הדירות להאריך תקופה זו.
עפ"י החוק אין מניעה כי המתחזק יהיה המוכר בעצמו. במקרה כזה המתחזק/מוכר היה צריך לפרט בחוזה המכירה פרטים לגבי סמכות חברת הניהול בקבלת החלטות, תשלום וכיו"ב.המוכר רשאי לקנות דירה בבניין לעצמו ואז חלות עליו כל הזכויות והחובות שחלות על כל דייר בבניין, אין בכך שום ניגוד אינטרסים.
-
ראשית תודה
במיקרה ודברים אלה לא נעשו ("עפ"י החוק אין מניעה כי המתחזק יהיה המוכר בעצמו. במקרה כזה המתחזק/מוכר היה צריך לפרט בחוזה המכירה פרטים לגבי סמכות חברת הניהול בקבלת החלטות, תשלום וכיו"ב.")ולא קיים ניספח ניהול…
ודיירי הבנין מעדיפים שלא להקשר אם היזם…מה ניתן לעשות ?
-
כתיבת תגובה
-
1. על פי תקנות רישום קבלנים נקבע שניתן לעלות סיווג בכל פעם בדרגה אחת , כלומר לעלות מסיווג 1 לסיווג 2, ולאחר מכן לסיווג -3 וכן הלאה.
התקנות מאפשרות קביעת סיווג מיוחד בתקנה מס 7 לתקנות. בסעיף זה מפורטים התנאים בהם ניתן לרשום קבלן בסיווג מיוחד שאינו סוג 1.
אני מציע כי תקרא בעיון את תקנה 7 בתקנות סיוווג קבלנים רשומים ותנהג לפיה. את התקנה ניתן לקרוא בקישור https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/P202K1_026.htm#Seif72 – יזמות היא עסק שאינו מחייב רישוי ממשלתי כל אחד יכול לעסוק בו, ולכן אין חומר מסודר הדן בנושא יזמות. מציע כי תיפגש עם מספר יזמים בענף הבנייה ותנסה לדלות מהם את המידע שאתה מבקש.
כתיבת תגובה
-
מפנייתך אני מבין כי קיימת אי התאמה בבניין.
הדירה והבניין אמורים להיבנות על פי המפרט והתכניות שצורפו להסכם המכר שלכם. התכניות המצורפות כוללות תכנית קומת הכניסה/ קומה מפולשת וכדומה (סעיף 10.14 במפרט). אם הבניין בפועל, שונה מהתכניות אזי יש כאן אי התאמה המחייבת את המוכר לתקן אותה.
אין קשר בין אישור העירייה לבין הנכס שנמכר לכם. אתם רכשתם נכס על פי ההסכם עליו אתם והקבלן חתומים לרבות המפרט הטכני והתכניות.
עליכם לעמוד על כך שתקבלו את הנכס כפי שמופיע בהסכם ובמסמכים המצורפים לו, או לחלופין להסכים על מנגנון פיצוי.-
הוספת קומה +מחסנים ללא אישור
תודה על תשובתך….אם אני מבין נכון אז הקבלן חייב להחזיר את הבנין למצב כפי שהוא מופיע בתוכניות שעל פי אן נימכר לנו הבית ?זאת אומרת להרוס את כל התוספות ?והאם אין אפשרות שהקבלן ביחד אם העיריה ייכפו אליינו לקבל את השינויים ?
-
לאבי שלום;
שאלתך נסבה על כך שהמוכר הוסיף קומה ללא אישור העיריה , דבר שגרם לכם נזק בצורה זו או אחרת. בתשובתי הודעתי לך מה הסטטוס של התלונה מול חוק מכר דירות.
כידע לך חוק מכר דירות מגדיר את המונח "אי התאמה" אבל לא קובע מה עושים כאשר יש אי התאמה. האפשרויות אינסופיות החל מהריסה של התוספת שהוספה בגין אי ההתאמה לבין אישור אי ההתאמה על ידי העיריה והכשרתה.
בצד העיסקי יש בידך קלף שנקרא "אי התאמה" על פי חוק מכר דירות, מה אתה תעשה בקלף זה או מה העיריה תעשה בו היא שאלה אחרת ואינה בתחום המידע המצוי בידי.
-
-
כתיבת תגובה
-
צריך להבחין בין "ריבית פיגורים", המוטלת בגלל פיגור בתשלום, לבין הצמדה למדד שהיא מנגנון אחר.
הצמדת המדד וכן היום הקובע לחישוב ההצמדה נעשית על פי הרשום בחוזה שלכם.
ישנן שתי אפשרויות מקובלות להצמדת המדד:
-סכום התשלום ישתנה לפי השינויים במדד ביום הגשת החשבון. במקרה זה לא חל עליכם תשלום על פי המדד האחרון שפורסם ב 15 לחודש, אלא המדד שהיה ביום הגשת החשבון.
-סכום התשלום ישתנה לפי השינויים במדד ביום תשלום החשבון.
בכל מקרה יש לפעול על פי החוזה.
כתיבת תגובה
-
אני מציע לכם לקרוא את החוזה שלכם בסעיף המדבר על נקודה זו.
גמר כל טיח הפנים אינו מחייב סיום חיפוי קירות בקרמיקה, אלא אם יש סעיף בחוזה הדן בכך.
כמו כן בדקו האם תנאי התשלום בחוזה שלכם מפנים אתכם לחוק הבטחת השקעות של רוכשי דירות לגבי תנאי התשלום למוכר.