התאחדות הקבלנים מגיבה בתקשורת על החרם הטורקי והמחסור הצפוי בחומרי הבנייה - בוני הארץ : בוני הארץ

התאחדות הקבלנים מגיבה בתקשורת על החרם הטורקי והמחסור הצפוי בחומרי הבנייה

ענף הבנייה והתשתיות מוכה ופגוע מתחילת המלחמה: מאז אוקטובר אנחנו חווים מחסור חמור ועליית מחירים בחומרי הבנייה, כאשר בימים האחרונים הגיעה אלינו מכה נוספת, והיא החרם מטורקיה. ענף הבנייה והתשתיות מושפע מאוד מקשרי הסחר עם טורקיה שכן ברזל, מלט ואלומיניום מגיעים בעיקר משם.

לפי הניתוח שנעשה אתמול בהתאחדות, על ידי אגף כלכלה וכוח אדם, כשליש מסך היבוא מטורקיה בשנה שעברה היה של חומרי ומוצרי בנייה. ערב המלחמה היקף היבוא הכולל של מוצרים וחומרים מטורקיה עמד על 4.6 מיליארד דולר, מתוכם 1.5 מיליארד של חומרי ומוצרי בנייה, כ-10% מכלל צריכת החומרים ומוצרי הבנייה בישראל. רבע מהמלט הנצרך בישראל מיובא על ידי טורקיה, וכחמישים אחוז מהברזל.

התאחדות הקבלנים בוני הארץ התראיינה בגופי התקשורת השונים והציגה את עמדת ענף הבנייה. ראול סרוגו, אמר לידיעות אחרונות ואתר Ynet:

"אם המדינה לא תעודד יבוא ממדינות נוספות ותקל על יבואני מוצרי הבניין, מחירי הדירות צפויים לטפס בהמשך שנת 2024. זו לא הפעם הראשונה שארדואן נוהג בצורה נקמנית נגד מדינת ישראל. הגיע הזמן שאנחנו נבין שטורקיה איננה מדינה שעליה צריך לקיים תלות בנושא ציוד וחומרי בניין. יבואנים ישראליים מייבאים ממנה כיום מלט, שיש, ברזל, כלים סניטריים ועוד כי הם במחירים תחרותיים", הסביר סרוגו.

 

גם בעיתון ממון צוטט אתמול ראול ואמר כי "הגיע הזמן שאנחנו נבין שטורקיה איננה מדינה שעליה צריך לקיים תלות בנושא ציוד וחומרי בניין. אסור להסתמך על יבוא ממדינה אחת או שתיים. לכן המדינה צריכה לעודד תוצרת כחול לבן ולתמוך בהתרחבות היבוא למדינות חדשות".

חיים פייגלין ועמית גוטליב התראיינו אתמול לעיתון TheMarker. חיים פייגלין, שצוטט בתחילת הכתבה אמר בין היתר כי "יידרש תיקון, ויכול להיות שבחלק מהדברים יהיו עליות מחירים. תהיה תקופת הסתגלות ואולי פה ושם עיכובים בביצוע".

היום צוטט ראול בעיתון TheMarker ואמר: "אם המדינה לא תעודד יבוא ממדינות נוספות ולא תקל על יבואני מוצרי הבניין, מחירי הדירות צפויים לטפס השנה".

לקריאת כלל הכתבות בתקשורת –

YNET

N12

העיתון החרדי יתד נאמן 

גלי צה"ל

אתר ביזנס 

נדל"ן ניוז

ICE

 

עוד מאמרים בנושא