התאחדות הקבלנים: "סגירת ענף הבנייה תהווה אחת הפגיעות הקשות ביותר למשק הכלכלי של ישראל מעולם" - בוני הארץ : בוני הארץ

התאחדות הקבלנים: "סגירת ענף הבנייה תהווה אחת הפגיעות הקשות ביותר למשק הכלכלי של ישראל מעולם"

לאחר קריאה של שר המשפטים לרשויות להחזיר את הבנייה באתרים למסלולה, אחרי שבועיים של הקפאה כמעט מוחלטת של ענף הבנייה, מרבית הערים הסכימו עם או בלי הנחיות מיוחדות (מעבר להנחיות פיקוד העורף החלות על כולם) להשיב את הבנייה באתרים שבשטחן למסלולה. יוצאות דופן הן חמש ערים: ראשון לציון, רמת גן, בת-ים, גבעתיים ורחובות. בהודעה שכתבו נכתב, "לאחר שורת התייעצויות שהתקיימו בין ראשי הערים בסוף השבוע, ולאחר הערכת מצב עם גורמי הביטחון, החליטו ראשי הערים להשאיר בשלב זה את האיסור לפתוח לפעילות את אתרי הבנייה בערים הללו. חברות קבלניות אשר יפתחו את האתרים ללא אישור הרשות המקומית יהיו צפויות לסנקציות מצד הרשות. ההחלטה התקבלה מתוך רצון לפעול להגברת תחושת הביטחון של הציבור בימים מתוחים אלה. במקביל נמשיך לבחון את האפשרות לפתוח בהמשך רק אתרים שיציבו אבטחה בפתח אתר הבנייה. הדיונים בנושא יימשכו עם נציגי הקבלנים ועם גורמי הביטחון השונים בימים הקרובים, ובתיאום בין העיריות השונות".

מהתאחדות הקבלנים בוני הארץ נמסר: "סגירת ענף הבנייה תהווה אחת הפגיעות הקשות ביותר למשק הכלכלי של ישראל מעולם. אירוע זה יביא לקריסת חברות שמעסיקות עשרות אלפי ישראלים ומאות אלפי לקוחות שעלולים להפסיד את כספם. זה יביא בעתיד לעליית מחירי דירות לאור קיטון דרמטי בהיצע ואובדן כושר הייצור. יש כאן פגיעה ההיקפית במשק, לאור סיכון המערכת הפיננסית,  שהעמידו אשראי בהיקף עצום של חצי טריליון שקל לענף הבנייה והתשתיות. סכום השווה לתקציב מדינת ישראל. קריסת חברות הנדל״ן תדרדר את יציבות הבנקים וגורמים חוץ בנקאיים.

עוד מאמרים בנושא

המצב שלנו הוא גרוע, אולי הגרוע ביותר בתולדות המדינה. אין לנו עובדים כבר חמישה חודשים עוד מעט. הענף מדשדש לחלוטין, התחלות הבנייה ירדו"

נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, ראול סרוגו, התארח בפודקאסט "האינטרסנטים" של מגזין TheMarker כדי לדבר על המצב בענף הבנייה בצל המלחמה. "המצב שלנו הוא גרוע, אולי הגרוע ביותר בתולדות המדינה. אין לנו עובדים כבר חמישה חודשים עוד מעט. הענף מדשדש לחלוטין, התחלות הבנייה ירדו", אמר.

"מה שמעורר דאגה זה העובדה שחמישים אחוז מאתרי הבנייה היום סגורים, וזה הנתון הקשה ביותר. ברגע שלא מייצרים פעילות אז מצבן של חברות הבנייה, היזמים, הולך ומתדרדר. זה חושף את הבנקים לסיכונים, בטח כאשר אותם קבלנים לקחו מימון גבוה. לכן יש לזה השפעה ולכן הנגיד מודאג. ענף מרכזי כמו ענף הבנייה לא יכול לעבוד. יש לזה השפעות גם על הכנסות המדינה ממיסים, על הגירעון של המדינה. יש לזה השלכות על תעשיות אחרות כמו תעשיות הבנייה. אם ניקח לדוגמה את רדימיקס, אחת התעשיות הגדולות ביותר בענף הבנייה היום שבימים כתיקונם מגלגל מחזור של שלושה מיליארד שקל בשנה, היום הוא עובד בתפוקות של אולי 30-40 אחוז", הוסיף סרוגו.

04.03.24