מנכ"ל קונטק, צחי פלאטו, התארח בתוכנית "סודות הנדל"ן" בקשת 12 כדי לדבר על עתיד טכנולוגיות השיקום
מנכ"ל קונטק, צחי פלאטו, התארח בתוכנית "סודות הנדל"ן" בקשת 12 כדי לדבר על עתיד טכנולוגיות השיקום, "אני רוצה להסתכל על זה כאיזושהי מין הזדמנות מאוד מאוד מעניינת לטכנולוגיות חדשות, להטמעה של טכנולוגיות חדשות, כי בגדול אנחנו באים לאיזשהו "גרינפילד" כזה. זה לא באמת "גרינפילד" במובן של קרקע נקייה, אבל אנחנו נכנסים למקום שהוא יותר נוח בהרבה מובנים להטמעה של טכנולוגיות. עכשיו, יש אזורים עם הרס כתוצאה מלחימה, כתוצאה מרעידות אדמה, ואנחנו בעצם מסתכלים על כמה וכמה שלבים בתוך שיקום של אזור כזה, קודם כול בלנקות את ההרס. עכשיו, יש פה כל מיני סוגיות מאוד מאוד מעניינות של מה עושים עם הערמות, עם אלפי הטונות של בטון, של פלדה, של עץ, של פסולת בנייה. לוקחים את הדברים האלה ואפשר למחזר אותם. יש היום טכנולוגיות מאוד מאוד מעניינות, ובעצם אפשר להסתכל על אתר ההריסה כמקור של חומרים לבנייה החדשה", הסביר.
"אנחנו מסתכלים בעצם איפה יכול להיות יתרון מאוד מאוד משמעותי לטכנולוגיה שכבר קיימת בתוך האקו-סיסטם הישראלי, כי אנחנו מייצגים בעצם את התעשייה הישראלית, את טכנולוגיית הבנייה הישראלית במטרה לעזור למקום כזה שנפגע ובמטרה לעזור לטכנולוגיות הישראליות. אז מחפשים איזושהי קונסטלציה שתהיה מתאימה להטמעה של טכנולוגיה, שהיא כבר בשלה מצד אחד, מצד שני יש פה הזדמנות מעניינת משום שיש פקטור של זמן. יש אנשים בינתיים בלי פתרון דיור, ישנים במחסות או במקומות אחרים ואנחנו חייבים לפעול בזמן מאוד מאוד קצר. ולכן אני מאמין שיכולה להיות יותר טולרנטיות ויותר רצון לאמץ טכנולוגיה חדשה, בגלל הפקטור הזה של הזמן", הוסיף.
"יש פוטנציאל בגלל לחץ הזמנים והדחיפות שבעניין, יש פוטנציאל לטכנולוגיות שאולי נבדקו בצורה יותר ראשונית, להטמיע אותן שם בגלל שיש את הצמא ואת הלחץ הזה. ואני חושב שגם מבחינה בירוקרטית, דברים שפה בישראל אנחנו נתקלים בבירוקרטיה וברגולציה שהיא בחלק מהפעמים מאוד מאוד מעכבת, שם נוכל לעשות את זה ביתר קלות. עוד פרט אחד חשוב, אפשר להסתכל פה בעצם על כל התהליך ובכל אחד מהחלקים, החל מבעצם פירוק של ההריסות הקיימות, מיפוי של המצב הקיים, תכנון, יציאה לביצוע, הביצוע עצמו והמסירה ללקוחות. בכל אחד מהשלבים יכולות להיות טכנולוגיות מאוד מאוד מעניינות, שיאיצו ויאפשרו למכור נכסים. ולא דיברנו על תשתיות, כמובן, לייצר תשתיות חדשות בזמן הרבה יותר סביר".
לחצו צפייה באייטם המלא