ראול סרוגו על ענף הבנייה תחת מלחמה: "ההשפעה תורגש כמעט על כל אזרח בישראל" - בוני הארץ : בוני הארץ

ראול סרוגו על ענף הבנייה תחת מלחמה: "ההשפעה תורגש כמעט על כל אזרח בישראל"

נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, ראול סרוגו, התראיין לעיתון החרדי "במשפחה" וסיפק תמונת מצב של ענף הבנייה, שנפגע קשה מהמלחמה. "ענף הבנייה בישראל פעיל כיום לכל היותר ב-30 אחוזים. התפוקה נמוכה בשל בכ-90 אלף פועלים פלסטינים", אמר סרוגו והרחיב לגבי העובדים הזרים: "הממשלה אישרה כניסת עובדים זרים. משרד השיכון והפנים עובדים ביעילות, ואף אישרו להביא 30 אלף עובדים זרים שכעשרת אלפים מהם בהליכים מזורזים בימים אלה ממש, ותוך שבועות ספורים הם יהיו בארץ. אך הענף כולו בבעיה כי הוא נכנס למלחמה במצב לא טוב עם ירידה של 40 אחוזים בהתחלות הבנייה בגלל הריבית הגבוהה. המלחמה רק החריפה את המצב".

עוד אמר כי "ההשפעה תורגש כמעט על כל אזרח בישראל, גם בטווח הקצר, גם בטווח הבינוני וגם בטווח הארוך. בטווח הקצר והבינוני. לא קונים דירות, מה שמשפיע על הכנסות ובעקבות כך הממשלה לא מקבלת את מיסי הנדל"ן שעמדו בשנים האחרונות על 80 מיליארד שקלים בשנה. הכספים האלה יהיו חסרים בקופת המדינה. זה אומר שריבוי ההוצאות בעקבות המלחמה לצד היעדר ההכנסות יאלצו להגדיר את הגירעון, מה שישפיע על דירוג האשראי בישראל, על כל המשמעויות הנגזרות מכך.

"בטווח הארוך נראה בוודאי השפעה קשה על שוק הדיור מכיוון שהקבלנים בונים היום הרבה פחות ממה שאפשר, ומצד שני הביקוש צפוי רק לעלות. אנחנו רואים גם התעניינות גוברת של רוכשים מחו"ל בעקבות האנטישמיות בצרפת, בארצות הברית ובעוד מדינות. בסופו של דבר, ברגע שההיצע נמוך והביקוש גבוה, מחירי הדירות עולים".

מאיפה מביאים עובדים זרים? לדברי סרוגו, "בעיקרון אפשר להביא פועלים ממדינות איתן קיים הסכם בילטרלי כמו סרי לנקה, מולדובה, אוקראינה, בולגריה והונגריה. ישראל נמצאת על סף הסכם כזה עם הודו, שמהווה פוטנציאל מאוד גבוה. אנחנו בודקים גם אפשרויות להביא ממקסיקו, דרום אמריקה וארגנטינה".

 

עוד מאמרים בנושא