מן העיתונות Archives - בוני הארץ : בוני הארץ
נציגי ההתאחדות בסיור שטח עם ארגון אשדוד והשפלה

אתמול קיימו נציגי ההתאחדות, ובראשם המנכ"ל יגאל סלוביק, סיור שטח ביוזמת ארגון הקבלנים מחוז אשדוד והשפלה באתרי בנייה נבחרים באשדוד, כדי להכיר מקרוב את האתגרים בשטח ולקדם פתרונות מעשיים.

הסיור כלל מפגש עם קבלנים מקומיים, ביקור במספר אתרי בנייה פעילים ולמידת הצרכים והאתגרים היומיומיים איתם מתמודדים הקבלנים יום יום.

במסרת הביקור ביקרו נציגי ההתאחדות באתר הבנייה של חברת יחד הבונים ברובע ד' באשדוד ושוחחה עם צוות החברה ובראשם המנכ"ל יצחק חדד.

בנוסף ביקרו בפרוייקט גל בלכיש הצעירה, של חברת בר חסון חברה קבלנית לבניין בע"מ, שוחחו עם המנכ"ל תומר חסאן ושמעו את האתגרים שלהם כחברה יזמית וכתאגיד כוח אדם.

ההתאחדות תמשיך לפעול בשטח למען קידום ענף הבנייה והתשתיות בישראל.

מאמץ ההתאחדות השתלם: יום חג ומפנה לענף המיזוג בישראל!

היום הוא יום חג ומפנה לענף המיזוג בישראל!

בשעה טובה, לאחר שמונה שנים ארוכות של עשייה בלתי פוסקת, עבודה מעמיקה, ישיבות אינספור, השתתפות בדיונים בוועדות הכנסת, ופגישות משמעותיות עם שרים ובעלי תפקידים בכירים, אנו גאים לבשר שחוק הסדרת המקצוע והעיסוק בעבודה במערכות קירור ומיזוג אוויר עבר בקריאה שנייה ושלישית בכנסת.

המסע אל הרגע הזה לא היה פשוט – הוא דרש נחישות, התמדה, ושיתוף פעולה של רבים וטובים. אך היום, אנו יכולים לעמוד בגאווה ולהגיד שהמאמץ שלנו השתלם. חוק הסדרת העיסוק  נועד לשפר את הסטנדרטים בענף המיזוג בישראל, לייצר שוק מקצועי ואחראי יותר, ולהגן על הצרכנים והטכנאים כאחד.

זהו יום היסטורי לא רק עבור הענף, אלא עבור כל מי שמאמין בשינוי ובשיפור מתמיד.

תודה לכל מי שהאמין, תרם, תמך, וליווה אותנו לאורך הדרך. יחד עשינו היסטוריה!

ויחד נמשיך לעשות ולהצליח !!

חיים פייגלין בראיון לערוץ הכנסת על רקע השארת הריבית

"בגלל שהממשלה לא ממציאה מנועי צמיחה, הייתי מצפה מבנק ישראל לגלות מנהיגות. הייתי מצפה מהבנק שיקרא את המפה בתור בנק מרכזי של מדינה במשבר, ויבין שהמשק משווע לתמרוץ".

כך אמר בין היתר חיים פייגלין, סגן נשיא התאחדות הקבלנים ויו"ר אגף יזמות ובנייה, בראיון לערוץ הכנסת אתמול על רקע החלטת בנק ישראל על השארת הריבית במשק.

לחצו לצפייה בדברים המלאים

ראול סרוגו בראיון פרישה לעיתון TheMarker

המחיר הממוצע של דירה צריך להיות מיליון שקל. מחירי הדירות לא חייבים להיות גבוהים כל כך. חסר פה חזון, ואין מי שמציב אותו".

כך אמר ראול סרוגו בראיון פרישה מיוחד בעיתון דה מרקר, שפורסם בסוף השבוע האחרון.

עוד ציין סרוגו את ההישגים הרבים שהיו להתאחדות במהלך השנים האחרונות: החרגת הענף מרשימת ההגבלות בתקופת הקורונה, שאיפשר לענף לעבוד כרגיל, מיתון השפעת מס הרווחים הכלואים על הקבלנים בחקיקה הנוכחית, צמצום הפגיעה בקבלנים כתוצאה מתיקון 9 לחוק מכר הדירות ב–2022, וכמובן הקשר הרציף ויצירת שיתופי הפעולה עם מוקדי הכוח לטובת ענף הבנייה והתשתיות.

הביקורת העיקרית אותה הציג סרוגו נוגעת לממשלה ולחוסר שיתוף הפעולה בין המשרדים, שגם תרם להגדלת המחסור החמור בעובדים: "חסר פה חזון. החזון שלי הוא שיש ליישב את הצפון באמצעות הגדלת הערים והיישובים פי 5 ופי 10 ממה שהם. צריך להביא לשם את האנשים באמצעות תוכניות פיתוח שיציעו איכות חיים, ביטחון שירותי בריאות, מערכות חינוך איכותיות, תעסוקה והטבות למתיישבים חדשים. זה חזון ציוני בסיסי — ואין מי שמציב אותו".

לקריאת הראיון המלא

 

ההתאחדות ממשיכה לקדם הבאה מהיר ואיכותית של עובדים זרים

לאחר מאמצים רבים של ההתאחדות בשיתוף עם עמותת "דף חדש" המייצגת את תאגידי כוח האדם הזר לבנייה ותשתיות, השתכנעה הממשלה לאשר הגדלה של מכסת העובדים הזרים שתגיע לישראל בהבאה ישירה על ידי התאגידים (b2b) ב-5,000 איש.

כלומר, העובדים יגיעו לכאן במסגרת המסלול הפרטי, קרי לא דרך הסכמים בין ישראל למדינות אחרות.

המסלול הזה הוכח כיעיל יותר מהמסלול הבילטרלי לאורך החודשים מאז פרצה המלחמה, ואחראי לכמחצית מכמות העובדים שהגיעו לישראל עד כה – למרות שנפתח חודשים אחרי מקבילו.
על אף תמיכת משרד הבינוי והשיכון בהגדלת מכסה זו יותר, נכון לעכשיו אישרה ועדת המנכ"לים העומדים בראש משרדי הממשלה שנועדה לטיפול בנושא, להגדיל ב־5,000 עובדים נוספים בלבד.

אנו ממשיכים לפעול כדי להאיץ ולטייב את הבאת העובדים החסרים לענף.

בכנס קונטק לחדשנות בבנייה 2024 התגלה כי בקרוב צפויה קפיצה בהטמעת טכנולוגיות באתרי בנייה ותשתיות.

כנס SHIFT SUMMIT 2024, של קהילת מפתחי טכנולוגיות הבנייה ConTech שהיא שיתוף פעלה של משרדי הבינוי והשיכון והכלכלה, רשות החדשנות הממשלתית, התאחדות הקבלנים בוני הארץ והקרן לעידוד ופיתוח ענף הבנייה בישראל, עמד השנה בסימן הרחבת השימוש בטכנולוגיות בענף הבנייה ותשתיות לצורך התמודדות עם המשימות הגדולות שעומדות בפניה הענף בישראל.
בכנס השתתפו מנכ״ל משרד הבינוי והשיכון, יהודה מורגנשטרן.
ראול סרוגו, נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, מנכ"ל ההתאחדות, תא"ל מיל. יגאל סלוביק, מנכ"ל הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבנייה בישראל דוד יהלומי, ונציגי ממשלה לצד בכירים רבים מהענף ומתחום הטכנולוגיה לבנייה ותשתיות.
מיכל ארן, מנהלת אגף בכיר לאסטרטגיה ומדיניות במשרד הבינוי והשיכון הכריזה בכנס על שינוי מרחיק לכת בדרישות המכרזים הממשלתיים לבנייה ציבורית: החל מעתה, ייבחן המשרד הטמעת רכיב טכנולוגי בהוראות מכרזי בנייה.

בנוסף, הכנס עסק במגוון רחב של נושאים עולם טכנולוגיות הבנייה. בין השאר הוצגו בכנס כלים וצפי לשילוב חדשנות רובוטית באתרי בנייה, טכנולוגיות מצילות חיים בבנייה, חדשנות בתחום הבינה המלאכותית לענף, חידושים בתחום חומרי גלם לבנייה, טכנולוגיות רחפנים בשירות הענף, מודלים להטמעת טכנולוגיות באתרים, בנייה מתועשת, שיקום עוטף עזה.

קרדיט צילום: נגה שדמי ואן דה דיפ

על רקע מלחמת חרבות ברזל: הארגונים הכלכליים הגדולים במשק וראשי הרשויות המקומיות בחבל התקומה חתמו על אמנה להעדפת רכש כחול-לבן

הארגונים הכלכליים הגדולים במשק בתחומי התעשייה, החקלאות והבנייה, ביחד עם ראשי הרשויות המקומיות בחבל התקומה וראשי המגזר העסקי – התאחדות התעשיינים, התאחדות הקבלנים בוני הארץ, התאחדות האיכרים והתאחדות חקלאי ישראל – חתמו היום (ה') בצהריים על ״אמנה הדדית לקידום עבודה ישראלית ומוצרים מתוצרת הארץ".

הרקע לחתימת האמנה על ידי שלושת הארגונים הנה מלחמת חרבות ברזל ואירועי ה – 7 באוקטובר, אשר הדגישו ביתר שאת את הצורך בעצמאות יצרנית של מוצרי בנייה, מזון ואחרים של מדינת ישראל. מטרתה הנה לבצע את מה שהממשלה נמנעת מלעשות- לגלות מחויבות מלאה למשק המקומי, לתעשייה המקומית ולחקלאות כחול-לבן, לצד עבודה עברית. לפעול בהתאם לערכי הציונות, להוות דוגמה לממשלה ולקדם חקיקה שתעדף רכש כחול-לבן להבטחת איתנות המשק המקומי.

כמו כן, אירוע החתימה התקיים ביישוב מגן בחבל התקומה בדרום, על מנת להעביר את המסר שבמהלך כל תהליכי השיקום והבנייה מחדש אחרי המלחמה, הן בדרום הארץ והן בצפון הארץ, יש לתעדף רכש מקומי מתעשיות ישראליות על פני יבוא תוצרת ממדינות זרות.

באמנה הארגונים וראשי הרשויות מצהירים כי "מתוך הבנת הצרכים הלאומיים הנוכחיים ועתידיים ומשמעותם על עתיד ענפי התעשייה, הבנייה והחקלאות, אנו מתחייבים לפעול יחדיו לקידום ועידוד המשק המקומי, התעשייה, ענפי הבניין והחקלאות, לייזום וקידום פרויקטים לאומיים לחיזוק כלכלת ישראל, והרחבת אפשרויות התעסוקה לעובדים מקומיים בישראל".
האמנה כוללת 6 מטרות מרכזיות: לנקוט בפעולות שיש בהן כדי להעניק העדפה משמעותית לתוצרת ישראלית – הן בטובין והן בשירותים; לנקוט בכל הליך נדרש שיש בו כדי ליצור העדפת קבלנים מקומיים על פני חברות זרות וחקלאים ותוצרת חקלאית מקומית; לפעול להכרת התרומה הכוללת לחברה הישראלית בבחירת מוצרים, תוצרים חקלאיים ושירותי קבלנות תוצרת הארץ; לפעול להטמעת ערכי קידום התוצרת המקומית – בתעשייה, בחקלאות ובשירותי קבלנות תוצרת הארץ; לפעול לקידום חקיקה שעניינה חיוב גופים ממשלתיים ומוניציפליים בהעדפת וקידום מוצרים ושירותים תוצרת הארץ, לרבות במסגרת פרויקטים לאומיים לפיתוח והקמת תשתיות במדינת ישראל; ולפעול לקידום האחדות הלאומית, כבוד הדדי, וערך כבוד האדם.
חבר ועדות הכספים, ח"כ אליהו דלל שייצג את הממשלה, אמר: "ישראל מחויבת לשמור על עצמאות התעשייה שלה וחובתה לתמרץ אותה. כן, גם אם זה לעיתים יותר יקר, יש לכך חשיבות אדירה".

נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, ראול סרוגו: "דווקא כיום, אחרי שנים של זינוק בפעילות של ענף הבנייה הישראלי ולקראת משימות ענק שהענף צריך למלא, חייבת המדינה לתמוך בענף הבנייה והתשתיות ובתעשיות הבנייה שלנו. דווקא עכשיו, אחרי שהבנו שאין לנו פריבילגיה לאבד את העצמאות הכלכלית שלנו, הממשלה חייבת לעודד חברות תעשייה ובנייה ישראליות לעבוד, להשקיע בהרחבת התחרות, להגדיל את מספר המועסקים הישראלים. דווקא עכשיו אין זמן טוב יותר לממשלה למחוק מהלקסיקון שלה את כל המונחים שנועדו להסביר למה כדאי להביא לכאן קבלנים ומוצרים מהעולם. בענף שמעסיק מעל 300 אלף ישראלים – הממשלה לא יכולה לפגוע עוד. אני דורש ממקבלי ההחלטות בכנסת ובממשלה – בשם קבלני ישראל, אלה שבונים את הארץ הזו, אלה ששולחים את בניהם לצבא, ומשרתים בעצמם במילואים, אלה שמשלמים מיסים מלאים, עומדים בכל הדרישות המקצועיות ומוכחים שוב ושוב שזו תעשיית הבנייה מהטובות בעולם, שבו עכשיו והכינו תוכנית שתתמרץ את קבלני ישראל ואת התעשיה המפוארת שלנו. זו חובתכם".

סגן נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, ויו"ר ארגון הקבלנים בנגב, אלי אביסרור: "חלק בלתי נפרד מתמיכה של המדינה בבניה ותעשיות הישראליות חייב להיות השקעה בחינוך מקצועי וקידום עבודה ישראלית. חברות בכל הענף שלנו נסגרות בגלל חוסר יכולת למצוא עובדים ישראלים, לצד הזרים. בנוסף, הממשלה צריכה להשקיע בנגב ולחזק יישובים קיימים ולא רק לתכנן יישובים חדשים. הנגב צריך להיות מוקד משיכה אמיתי וזה תלוי בהתנהגות של המדינה. מענקים לצעירים צריכים לתת למי שבא לנגב, ולא למי שבוחר להישאר במרכז".

נשיא התאחדות התעשיינים, ד"ר רון תומר: "אמנה זו הנה צעד חשוב בדרך להעדפה משמעותית של תוצרת כחול-לבן כמדיניות מוצהרת. שכן איפה שהממשלה שוכחת את הערכים הציונים, המגזר הפרטי והחברה האזרחית נמצאים להזכיר להם. העדפת תוצרת כחול לבן- הן בתעשייה, הן בבנייה והן בחקלאות- הנה כלי מרכזי לשיקום הכלכלה הישראלית ויצירת צוהר אמיתי לצמיחה ביום שאחרי המלחמה. העדפת רכש ישראלי בכל הגופים הממשלתיים והפרטיים בישראל תיצור מקומות עבודה לישראלים, תזרים כסף לקופת המדינה ותעלה את רמת החיים של כלל תושבי ישראל".

יו״ר התאחדות חקלאי ישראל ומזכ״ל תנועת המושבים, עמית יפרח ומזכ״ל התאחדות חקלאי ישראל, אורי דורמן: ״החקלאים והתעשיינים היו מאז ומעולם החלוצים של מדינת ישראל והובילו את המדינה להישגים רבים- כלכליים ובינלאומיים.
אמנה זו חשובה ומחזקת את הקשר בין החקלאות המקומית לבין תעשייה כחול לבן. החקלאות הישראלית הוכיחה את תרומתה לכלכלה הישראלית ולביטחון המזון עבור אזרחי ישראל בעת מלחמה ושגרה כאחד. ברגע שהתעשייה תעדיף לקדם חקלאות מקומית מאשר ייבוא, היא תפעל לחזק את החקלאים ובכך גם את הכלכלה הישראלית. אנו מודים לתעשיינים ולקבלנים ונמשיך לשתף פעולה למען חקלאות ותעשייה כחול לבן״.
מנכ״ל התאחדות האיכרים בישראל, עו״ד ישי פולק: "*מלחמת חרבות ברזל חיזקה לכולם את התובנה, כי מגזר עסקי חזק ומשגשג הוא תנאי הכרחי לביטחונה והישרדותה של המדינה. בשנה האחרונה, החקלאות והתעשייה הוכיחו את המחויבות שיש להן למדינה ולחברה. בזמן המלחמה, חקלאים רבים הראו חוסן ואומץ, תוך סיכון אישי, כדי לעבד את אדמות המדינה ועל מנת לשמור על גבולותיה. עכשיו, הגיע הזמן שהממשלה והחברה יציגו את המחויבות שיש להן כלפי כל התעשייה. בנוסף לאחריות שיש לממשלה לפצות ולהשיב את המשק לפעולה, על כל אחד מאתנו לעצור לרגע ולשקול כיצד הוא תורם לחיזוק התעשייה והחקלאות המקומית. רק כך נצליח לקדם את צמיחתו מחדש של המשק הישראלי, תוך שימור וחיזוק העסקים המקומיים שבפריפריה והכנסת עובדים חדשים למעגל התעסוקה".

האם מישהו ממקבלי ההחלטות באוצר, ייקח אחריות אם ההחלטה שלו תביא לפגיעה במשק ויתפטר?

האם מישהו ממקבלי ההחלטות באוצר, ייקח אחריות אם ההחלטה שלו תביא לפגיעה במשק ויתפטר? כך סיכם נשיא ההתאחדות, ראול סרוגו דברים קשים שהשמיע בדיון בוועדת הכספים על כוונת האוצר למסות רווחים לא מחולקים. נשיא ההתאחדות יחד עם שאר ראשי המגזר העסקי הבהיר כי רווחים אלה משמשים קבלנים לרכישת קרקע וערבויות ביצוע במכרזי בנייה שהמדינה עצמה מוכרת או דורשת. לדבריו: "מדובר בהחלטה שתפחית את היצע הדירות והתשתיות ותפגע במשק כולו".

לחצו לצפייה בדבריו המלאים

נשיא ההתאחדות בוועדת הפנים: אם לא יטופל המחסור בעובדים ולא תקודם התחדשות עירונית שיקום הצפון יארך עשור

נשיא ההתאחדות בוועדת הפנים: אם לא יטופל המחסור בעובדים ולא תקודם התחדשות עירונית שיקום הצפון יארך עשור
בדיון בועדת הפנים בכנסת מזהיר נשיא ההתאחדות, ראול סרוגו כי בשל המחסור בעובדי בנייה ותשתיות שהמדינה לא מצליחה לפתור, צפוי שיקום הצפון להימשך 8-10 שנים. לדבריו, הממשלה גורמים בממשלה שמבטיחים כי השיקום יושלם בתוך כמה חודשים, זורים חול בעיני תושבי הצפון. לדבריו, המדינה חייבת לפעול לקידום התחדשות עירונית ולא לפתרונות חלקיים כמו בניית ממ"דים למבנים ישנים ולאפשר את שילוב המגזר העסקי ושוק ההון במימון התשתיות..

יו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה בכנסת, ח"כ יעקב אשר מצטרף לאזהרות ההתאחדות כי המחסור בעובדים בענף הבנייה והתשתיות לא יאפשר לבצע את שיקום הצפון בזמן סביר. לדבריו, על ממשלה חלה חובה לקצץ את ההליכים הבירוקרטיים שמונעים הבאת עובדים זרים ולוותר על החובה של הבאת העובדים הזרים במסגרות בילטראליות (כלומר, לאפשר הגעת עובדים במסגרת B2B).

לדבריו המלאים צפו בהקלטה.