הועדה לביקורת המדינה – דוח המבקר 2022 בנושא הבטיחות בענף - בוני הארץ : בוני הארץ

הועדה לביקורת המדינה – דוח המבקר 2022 בנושא הבטיחות בענף

ב19.11.24 התקיימה ועדת ביקורת המדינה- דו"ח המבקר משנת 2022 בנושא הבטיחות בענף
את ההתאחדות והקרן ייצג ראש מטה הבטיחות, אלוף (במיל') איל בן ראובן שסקר את הפעילות העיקרית של המטה, ובראשה תכנית הכוכבים.
הדיון התמקד כאמור בדו"ח המבקר משנת 2022, ובמרכזו מספר ההרוגים בשנים המבוקרות (2020-2021), פעולות פיקוח ואכיפה של מינהל הבטיחות, פעולות חקירה של המשטרה על תאונות קטלניות ועוד.
איל סיפר על הקמת מטה הבטיחות בשנת 2019, יוזמה אותה הוביל יחד עם נשיא ההתאחדות ראול סרוגו. בהמשך הרחיב על תכנית הכוכבים, על הערכים המובילים אותה ועל האפקטיביות הרבה שלה.
בסיום דבריו ציין איל מספר צעדים אותם יש לבצע ברמה המדינתית, על מנת לקדם את הבטיחות בענף. יו"ר הוועדה ח"כ מיקי לוי אימץ שתיים מההמלצות:
היו"ר הנחה לנסח מכתב לחשב הכללי באוצר מטעם הועדה בנושא שילוב רכיב הבטיחות במכרזים ציבוריים מטעם המדינה. עוד העלה היו"ר תהייה מדוע מינהל הבטיחות והמוסד לבטיחות וגיהות לא אוחדו תחת רשות אחת והנחה לקיים דיון בנושא בוועדה.

בדיון לקח חלק גם מנכ"ל צומ"ת בטיחות מיכאל סלומון. צומ"ת מובילה את יישום תכנית הכוכבים בשטח ומיכאל שיקף את הנעשה בשטח מול החברות, כאשר המטרה היא יצירת שינוי תרבותי בענף הבנייה.

נציג מינהל הבטיחות, סגן מפקח העבודה הראשי רן כהן, עבר על ההמלצות המרכזיות שעלו בדו"ח המבקר ועל מה שנעשה בהתייחס אליהן בשנים האחרונות על ידי המינהל. עוד ציין כהן את הרפורמות המרכזיות אותן מוביל המינהל.

עוד מאמרים בנושא

ראול סרוגו: "לא נוכל להתאושש מהמשבר ללא עובדים"

"ענף הבנייה והתשתיות נמצא במשבר הגדול ביותר מאז קום המדינה; הביקושים ירדו כמעט לאפס, חסרים למעלה מ-100 אלף זוגות ידיים עובדות במקצועות הליבה של הענף, והריבית הגבוהה ממשיכה להעמיד את חברות הבנייה בסכנה קיומית, כשעננה שחורה של קריסה כלכלית מרחפת מעל ראשיהן. כל אלו הביאו לירידה משמעותית בקצב התחלות הבנייה, הנמשכת מאז העלאת הריבית הראשונה באפריל 2022, בשיעור של למעלה מחמישים אחוזים, ביחס לשנים קודמות. הצניחה בהתחלות הבנייה מגיעה לשיאים שליליים בימים אלו, כשמלחמת חרבות ברזל ברקע, והתנאים במשק הפכו קשים אף יותר. הצניחה בהתחלות הבנייה מגיעה לשיאים שליליים בימים אלו, כשמלחמת חרבות ברזל ברקע, והתנאים במשק הפכו קשים אף יותר. נכון להיום, התחלות הבנייה ירדו לקצב של 40 אלף בשנה – מחצית מהכמות הנדרשת. נתונים אלו ממחישים, יותר מכל, את עומק המשבר בענף הבנייה והתשתיות, ומצביעים על צורך דחוף בהתערבות הממשלה ביצירת תנאים להאצת הפעילות בענף, מיד לאחר המלחמה" – כך הסביר נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, ראול סרוגו, את מצב ענף הבנייה לאחר ה-7 באוקטובר בראיון למגזין רשויות.

05.03.24