להב 433 - המטרה היא להתמודד עם תופעת הפשיעה הכלכלית והפרוטקשן בשוק הבניה והתשתיות - בוני הארץ : בוני הארץ

להב 433 – המטרה היא להתמודד עם תופעת הפשיעה הכלכלית והפרוטקשן בשוק הבניה והתשתיות

בתאריך 4.11.24 התקיימה פגישה בין יחידת יאל"כ בלהב 433 לבין אגף תשתיות ובניה חוזית בהתאחדות הקבלנים, במטרה להתמודד עם תופעות הפשיעה הכלכלית והפרוטקשיין בשוק הבנייה והתשתיות. במהלך הפגישה נדונו אתגרים מרכזיים והצעדים הנדרשים להבטחת סביבה בטוחה יותר עבור הקבלנים.

נציגי היחידה מעודדים קבלנים להגשת תלונות והוסיפו כי ישנה אפשרות להגשת תלונה אנונימית.

כחלק מהמאמצים להידוק שיתוף הפעולה, סוכם לבקשתנו על קיום שולחן עגול בשיתוף הגופים הרלוונטיים והפעם בהשתתפות קבלנים, על מנת לשמוע באופן ישיר ובלתי אמצעי על הקשיים מתוך מטרה לייצר פתרונות מתאימים.

נציגי לה"ב 433 הדגישו את החשיבות של שיתוף פעולה בין המגזר הציבורי והפרטי, והביעו את מחויבותם להילחם בפשיעה הכלכלית ולהעניק תמיכה לקבלנים

עוד מאמרים בנושא

יגאל סלוביק, מנכ"ל ההתאחדות בוועידת ישראל לנדל"ן של גלובס

מנכ"ל התאחדות הקבלנים יגאל סלוביק השתתף בוועידת ישראל לנדל"ן בראיון אישי עם סגן עורך העיתון, דרור מרמור. בראיון פירט סלוביק על הקשיים של השלטון המקומי באישור תוכניות בנייה בעקבות מחסור חריף בכוח אדם ובידע מקצועי הכרחי. בנאומו, המנכ"ל הזהיר כי ב-2050 יהיו בישראל כ-20 מיליון תושבים לפי תחזיות, "זה אומר שהמדינה צריכה לבנות שוב את כל מה שבנינו במשך 75 שנה; אי־אפשר לעשות את זה בלי תכנון. המבחן הגדול, הן של התאחדות הקבלנים והן של היזמים יהיה לראות מה הלאה", אומר סלוביק "אם נמשיך לנהל את ענף הנדל"ן והתשתיות כמו שאנחנו מנהלים אותו כיום – מבחינת הקצב, המשאבים, ההיתרים – נגיע לסיטואציה שבה הילדים שלנו ימשיכו לחיות איתנו בבית, כי לא יהיה להם איפה לגור".

במהלך הכנס, נחשף סקר שבוצע בהשתתפות התאחדות הקבלנים בוני הארץ וגלובס על יחסי העבודה אל מור הרשויות והעיריות בנושא בנייה והתחדשות עירונית, בו השתתפו מאות קבלנים.

הסקר חשף אילו עיריות מדורגות במקומות הגבוהים והנמוכים ביותר ביחס לעבודה מול הקבלנים וכולל רמת שירותיות, מהירות ושקיפות.

 

 

27.07.2025