בכירי התאחדות הקבלנים בוני הארץ בתגובה לרעידות האדמה
נשיא התאחדות הקבלנים בתגובה לרעידות האדמה והצורך בהארכת תכנית תמ"א 38 במהדורה המרכזית של חדשות 13 – לחצו לצפייה
באתר ynet אמר ראול סרוגו כי "ההערכה, לפיה בישראל תתרחש בשנים הקרובות רעידת אדמה קטלנית שהמדינה לא מוכנה לה, מדווחת בכל דיון עם אנשי מקצוע ודוחות מבקר המדינה מעל לעשור. הדרך היחידה להיערך לאירוע כזה היא באמצעות הסרת חסמים שמונעים התחדשות עירונית בכלל ובפריפריה בפרט. הממשלה הקודמת החליטה על ביטול תמ"א 38, שהיא כעת האופציה הישימה המרכזית לביצוע המוני של הגנה על בתים מרעידת אדמה. לכן הממשלה הנוכחית חייבת להאריך את תמ"א 38 ולכלול את התוכנית שהצענו בהליכי חקיקה, ובראשם בחוק התקציב הקרוב. מדובר בהצלת חיים".
יו"ר ועדת התחדשות עירונית בהתאחדות הקבלנים בוני הארץ, עמית גוטליב, אמר לרשת ב' כי "לפי דוח מבקר המדינה מהשנה שעברה, מעל 4,800 מבנים לא יעמדו ברעידות אדמה קטלניות מדובר במעל 610 אלף דירות שרק שבעה אחוזים מהן קיבלו היתר לתמ"א 38 עד כה. הדרך היחידה להיערך לאירוע כזה היא הסרת חסמים שמונעים התחדשות עירונית בכלל ובפריפריה בפרט. הבאנו לממשלות האחרונות תוכנית שתאפשר זאת, שתכלול הטבות מס, קיצור הליכי בירוקרטיה והשתתפות המדינה בתקצוב ובתשתיות. הממשלה חייבת להאריך את תמ"א 38 ולכלול את התוכנית שהצענו בהליכי החקיקה ובראשם התקציב הקרוב. מדובר בהצלת חיים".
בהמשך התראיין עמית ברדיו 103FM, לחצו לשמיעת הקטע המלא
וגם ברדיו Ynet לחצו לשמיעת הקטע המלא
בערב התראיין עמית למהדורה המרכזית של רשת 13, לחצו צפיה בקטע המלא
סגן נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, חיים פייגלין, התראיין גם הוא לרשת ב' ולרדיו החרדי קול ברמה.
להאזנה לקטעים המלאים:
פייגלין אמר לאתר ביזפורטל כי "רעידת האדמה שפקדה את טורקיה היא קריאת השכמה מהדהדת בפני מדינת ישראל למגן את יישוביה מרעשים מסוג זה. להערכתי, בישראל ישנם עשרות אלפי בניינים שבסכנת התמוטטות במקרה של רעידת אדמה חזקה, ובהם מאות אלפי דירות".
עוד אמר: "כל הבניינים שנבנו כאן לפני 1980 לא עומדים בתקני רעידות אדמה בישראל והם יקרסו במקרה של רעש אדמה חזק. לו היתה מתרחשת בישראל רעידת אדמה בסדר גודל כמו שבטורקיה יכולה היתה להחריב לגמרי ערים כמו קריית שמונה, טבריה, בית שאן, צפת, ערד, אילת, וגם חלקים מירושלים לא חסינים. למעשה כל האזורים בארץ שקרובים לצד המזרחי בסכנה. אני סבור שגם לערי החוף בישראל אין תעודת ביטוח בפני רעידת אדמה חזקה שכזו".
על השאלה האם תמ"א 38, שאמור להסתיים בחודש נובמבר השנה, צריך לקבל הארכה – ענה: "אני קורא למדינה להאריך מיד את תמ"א 38 לפחות ב- 5 שנים. זאת תכנית מצילת חיים, שמסייעת לחיזוק בניינים בפני רעידות אדמה. יש לאמץ מיד את המלצות הוועדה הבינמשרדית להתחדשות עירונית והגנה בפני רעידות אדמה בפריפריה, שבהן יש קריאה לתמריצים כלכליים לקידום התחדשות עירונית בפריפריה, להקלות מס משמעותיות ליזמים שיחדשו את הפריפריה, ולהעמדת קרקע משלימה לפרויקטים כאלה. המדינה צריכה להתעורר ומהר, אחרת עלול להיות כאן אסון".
נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, ראול סרוגו אמר לאתר ביזנעס בתגובה לרעידת האדמה הלילה, כי "תמרור האזהרה מהלילה צריך להדיר שינה מעיני שרי הממשלה. ההערכה, כי בישראל תתרחש בשנים הקרובות רעידת אדמה קטלנית שהמדינה לא מוכנה לה מדווחת בכל דיון עם אנשי מקצוע ודו"חות מבקר המדינה מעל לעשור. לפי דו"ח מבקר המדינה מהשנה שעברה, מעל 4,800 מבנים לא יעמדו ברעידת אדמה קטלנית. מדובר במעל 610,000 דירות שרק 7% מהן קיבלו היתר לתמ"א 38 עד כה. 610,000 משפחות שסיכוי ההצלה שלהם ברעידת אדמה קשה, נמוך מאוד.
"הדרך היחידה להיערך לאירוע כזה היא על בהסרת חסמים שמונעים התחדשות עירונית בכלל ובפריפריה בפרט. הבאנו לממשלות האחרונות תוכנית שתאפשר זאת שתכלול הטבות מס, קיצור הליכי בירוקרטיה והשתתפות המדינה בתקצוב תשתיות. הממשלה הקודמת החליטה על ביטול תמ"א 38 שהיא כעת האופציה הישימה המרכזית לביצוע המוני של הגנה על בתים מרעידת אדמה. הממשלה חייבת להאריך את תמ"א 38 ולכלול את התוכנית שהצענו בהליכי חקיקה ובראשם בחוק התקציב הקרוב. מדובר בהצלת חיים".