ראול סרוגו: "הענף שלנו אסור שיעצור"
פורום העסקים קיים כנס חירום במחאה על המתווה לעסקים של משרד האוצר בעקבות המלחמה, משום שזה לא נותן לדבריהם מענה לשכר העובדים וליכולת ההישרדות שלהם. למעלה מ-200 אלף עובדים הוצאו כבר לחל"ת, ומדי שבוע ייצאו, לפי הערכות, עוד 100 אלף, אם לא ימצא מענה מתאים, כמו למשל מודל שכר גמיש. יש לציין כי לפי נתוני הביטוח הלאומי המספרים נמוכים בהרבה כרגע.
לפי המשתתפים, המייצגים למעלה משני מיליון עסקים, ישנה הסכמה ביניהם שהמתווה לא טוב. הם מבקשים משר האוצר בצלאל סמוטריץ' לעזור להם, לעצמו ולמדינה עם עסקים וכלכלה מתפקדת. לדבריהם, מרבית האנשים צידדו במתווה של שר הכלכלה ניר ברקת: "הם באוצר רואים בנו הוצאה ולא השקעה, למרות שאנחנו 60% ממשלמי המיסים בארץ. הם לא הורידו שקל אחד מהשכר שלהם. הם יקבלו את השכר שלהם לא חשוב מה יהיה, ואנחנו מאיפה נשלם לעובדים?".
נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, ראול סרוגו, אמר: "מודי'ס, לפני הורדת דירוג האשראי של ישראל, בדוח שלהם כתבו שהיקף הלוואות ענף הבנייה הוא חצי טריליון שקל. זה יפגע בבנקים. המדינה לא מבינה שענף הבנייה חייב לעבוד, יש סביבנו תעשיות שתלויות בנו. הענף שלנו אסור שיעצור, אנחנו חייבים תמיכה לעובדים ולהוצאות קבועות. המודל של העסקה גמישה שאנחנו מבקשים קיים בכל מדינות המערב. אולי לאוצר יש לב לפטר עובדים, לנו לא".